scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Moeizaam begin Max in Zuera

Gepubliceerd op 03 augustus 2012 door Niels Hendrix

Max Verstappen is naar het Spaanse Zuera afgereisd om daar de vierde en laatste ronde van de WSK Euro Series te rijden. Omdat Max in dat kampioenschap al een te grote achterstand heeft opgelopen om de KF2-titel nog op zijn naam te kunnen schrijven, wordt het weekend met name gebruikt om aan de nieuwe Zanardi/Parilla kart en het Chiesa Corse team te wennen. Want door de pech en het ernaast gezet worden in eerdere ronden is dat de voornaamste reden om aanwezig te zijn.

Na op woensdag en donderdag al twee dagen van elk vijf vrije trainingen afgewerkt te hebben, mag Max op vrijdag wederom vijf keer aan de bak. Dit keer is dat echter met een transponder en is dus een vergelijk van de rondetijden met de 64 concurrenten in de KF2 klasse mogelijk. Het bleek een moeizame dag te worden.

's Ochtends noteerde Max de zevende tijd (1:00.850s) in de vrije training met zijn concurrenten met oneven startnummers. Maar terwijl de temperatuur in Spanje richting een tropische 38 graden opliep, ging het alsmaar minder met de rondetijden van de 14-jarige Verstappen. Verder dan een twaalfde (1:01.306s), twaalfde (1:01.031s) en elfde tijd (1:00.912s) kwam hij niet meer. De vijfde en laatste vrije training ging weer redelijk en pakte Max met 1:00.941s de vierde plek.


Max op de Zanardi kart met Parilla motor

"Het gaat nog niet zoals het zou moeten gaan. Eigenlijk gaat het gewoon slecht", geeft Max toe. "De kart springt heel erg op dit circuit en ik zit heel vast in de bochten. Als ik over hobbels in de baan rijd, stuitert de kart omhoog. Ik denk dat de kart te zacht is, want het lijkt alsof de achterkant van de kart niet de bocht uit wil komen."
De oplossing is echter nog niet gevonden, legt Max uit: "We rijden al met een ander chassis. We hebben van alles geprobeerd, maar kregen het probleem er niet uit. Op woensdag ging het nog goed, maar naar mate er meer rubber op de baan kwam te liggen, ging het minder en minder."
Max is duidelijk in zijn antwoord wanneer geopperd wordt dat er wellicht nog gewenning plaats moet vinden aan het nieuwe materiaal. "Nee, dat is het niet. Aan het moeten wennen aan mijn nieuwe Zanardi/Parilla kart ligt het echt niet. Morgen gaan we weer iets anders proberen aan de afstelling van de kart. Kijken hoe dat uitpakt. We blijven ons best doen."

Zaterdag heeft Max een druk programma. Na de warming up (8.45 uur) rijdt Max een kwalificatie tijdtraining, de super pole (mits hij bij de beste twaalf behoort) en de eerste drie van zijn vier kwalificatie series.
Op zondag staat de laatste kwalificatie serie op het programma, waarna de prefinale en finale verreden worden. Hopelijk krijgt Max voor die tijd zijn kart weer in het juiste spoor.

Net zoals in eerdere WSK weekenden is er livetiming (www.wskarting.it/livetime.asp) beschikbaar. Op zondag worden de finales live uitgezonden via: www.stopandgo.tv/wsk-live-channel-tv. Vanzelfsprekend houden we je ook op de hoogte via de Verstappen Twitter: http://twitter.com/VerstappenFans en het eigen Twitter account van Max Verstappen: http://twitter.com/MaxVerstappen3.

Niels Hendrix