scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max wint glansrijk al zijn kwalificaties op EK Wackersdorf!

Gepubliceerd op 09 juni 2012 door Niels Hendrix

De zaterdag op het kartcircuit van Wackersdorf, het Prokart Raceland circuit stond evenals de vrijdag volledig in het teken van de kwalificatie series voor de eerste ronde van het CIK-FIA European KF2 Championship. Max reed zijn drie resterende van de in totaal zes kwalificatie series en was daarin buitengewoon succesvol. Na vrijdag de eerste drie gewonnen te hebben, wist hij dat huzarenstukje vandaag in een bomvol en ijzersterk KF2-veld te herhalen. Een buitengewone prestatie!

Op een licht vochtige baan tijdens de warming-up (groep C-D) ging Max verder waar hij het hele weekend al mee bezig is. De snelste tijden noteren.
Dat deed Verstappen junior eveneens in zijn vierde kwalificatie serie (C-E), die hij op een droge baan vanaf pole positie mocht aanvangen. Na een solide start wist de 14-jarige Intrepid/TM fabriekscoureur zijn voorsprong elke ronde met een tiende uit te bouwen om zo als eerste afgevlagd te worden met 1.914s voorsprong op Niklas Tiihonen.
"De baan was nog best glad van de vele regen van gisteren", doet Max ons uit de doeken. "Daarom was het in de eerste paar ronden zoeken naar grip. Daarna werd dat steeds beter. We hadden een andere as op de kart gezet, maar die vond ik toch niet zo goed, dus we gaan weer terug naar de vorige."


Max passeert wederom als eerste de finishlijn!

Bij de start van de vijfde kwalificatie serie (C-G), die ook nog droog was, verloor Max vanaf pole een plekje. Na een paar kleine tikjes in de tweede bocht greep Max echter direct zijn kans en passeerde hij Flavio Camponeschi. Daarna verdween "The New Boss", zoals de commentator op het Duitse circuit Max noemt, aan de horizon en finishte hij onbedreigd als winnaar op 2.095s van de Italiaan.
Max: "Volgens mij was Camponeschi bij de start eerder over de gele lijn dan ik. Maar al in de eerste ronde heb ik hem teruggepakt. Ik wist dat je veel tijd kunt verliezen als je ingehaald wordt op het punt waar ik mijn inhaalactie plaatste. Dus ik trok meteen een gat, kon wegrijden en heb de resterende ronden gecontroleerd uitgereden."

Vlak voor de zesde en laatste kwalificatie serie (C-F) was het weer compleet omgeslagen en viel er een bak hemelwater naar beneden. Tegen de tijd dat Max de baan op mocht, was de zon echter weer tevoorschijn gekomen en had deze het dampende asfalt op de racelijn alweer opgedroogd. Een handvol coureurs in het achterveld verkoos daarom slicks boven regenbanden. Max behield bij de start vanaf pole positie de kop en ondanks enkele kleine zeldzame foutjes in de eerste ronde lag de Limburger bij de eerste doorkomst al bijna een seconde voor op Antonio Fuoco. In de resterende twaalf ronden liep dat verschil alleen maar op en zo won Max ook zijn laatste kwalificatie serie. Zes uit zes dus, een grandioos resultaat, dat hem voor zondag de pole positie voor de eerste race brengt.


Ter plekke al aangekondigd als "The New Boss"

"De baan werd elke ronde droger", vertelt Max na afloop. "Maar het ging erg goed. Alleen de eerste ronde maakte ik een foutje, waarbij ik bijna van de baan schoot. Daarna heb ik de race rustig uitgereden. Als ik had gewild, had ik nog veel harder gekund. Ondanks dat ik de natte gedeelten heb opgezocht om de banden te koelen en ze heel te houden, heb ik ze nog steeds helemaal kapot gereden."
Alle zes de kwalificatie series overtuigend winnen, super! "Ja, ik hoop dat ik zondag ook beide races winnend kan afsluiten. Dan gaat het tenslotte pas om de punten voor het kampioenschap. Hopelijk blijft het morgen droog, want ondanks dat het ook in de regen erg goed gaat, vind ik dat mooier racen."

Het programma van Max voor zondag:

Zondag 10 juni
09:55-10:05 uur Warming-up
11:50-12:10 uur Race 1 (21 ronden)
15:50-16:15 uur Race 2 (21 ronden)

Livetiming en het programma zijn beschikbaar via www.cikfia.com/competitions/cik-calendar/2012/wackersdorf/live.html. Nieuws verschijnt naast de Verstappen Twitter (http://twitter.com/VerstappenFans) en het persoonlijke Twitter account van Max (http://twitter.com/MaxVerstappen3) natuurlijk ook op de Verstappen Info Page.

Uitslagen (zaterdag) van de 1e ronde van het CIK-FIA European KF2 Championship 2012:
Uitslag van de warming-up (C-D)
Uitslag van de kwalificatie serie C-E
Uitslag van de kwalificatie serie C-G
Uitslag van de kwalificatie serie C-F
Totaaluitslag van de kwalificatie series

Niels Hendrix