scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Nieuwe Pescarolo LMP1

Gepubliceerd op 30 mei 2012 door Niels Hendrix

De LMP1 auto die de bekende teambaas Henri Pescarolo gaat inzetten in de 24 Uur van Le Mans heeft haar eerste meters gemaakt. De Pescarolo-Judd 03, die gebouwd is rondom de monocoque en ophanging van de door pech geplaagde Aston Martin AMR-One, werd op Magny-Cours aan de tand gevoeld door Emmanuel Collard en Jean-Christophe Boullion. De eerste test op het circuit werd afgewerkt na de shakedown van de auto afgelopen zaterdag op het vliegveld Chateuroux bij Tours.


De Pescarolo-Judd 03

Deze eerste test was de enige voordat de auto komende zondag present zal zijn bij de Le Mans testdag. Financiële problemen voor het Pescarolo team hebben de bouw van de auto vertraagd, die voor het eerst ingezet had moeten worden tijdens de FIA World Endurance Championship ronde op Spa-Francorchamps in mei.

Collard en Boullion zullen tijdens de 24 Uur van Le Mans op 16 en 17 juni vergezeld worden door voormalig Aston Martin coureur Stuart Hall. Hij maakt deel uit van de line-up in plaats van Julian Jousse en maakt onderdeel uit van een overeenkomst voor sponsorgeld van amateurcoureur en verzamelaar Roald Goethe. De Duitser, die samen met Hall in een McLaren MP4-12C meerijdt in de Blancpain Endurance Series, heeft Pescarolo geholpen terug te keren naar Le Mans.

Niels Hendrix