scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Williams is brand te boven

Gepubliceerd op 22 mei 2012 door Niels Hendrix

De hoofdengineer van Williams Mark Gillan is vol lof over de inzet van zijn team en de geboden hulp van zijn concurrenten om de brand in de pitbox in Spanje van anderhalve week geleden te boven te komen. Het Williams Formule 1 team is dan ook klaar voor de GP van Monaco aankomend weekend.
Bij de brand die ongeveer anderhalf uur na de race op Barcelona ontstond, ging het grootste gedeelte van de garage, het gereedschap en de computerapparatuur van Williams verloren. Zo kreeg de schitterende eerste overwinning van Pastor Maldonado een zwart randje.


Veel brand-, rook- en waterschade...

Na de brand kreeg Williams van enkele teams hulp aangeboden en Gillan laat weten onder de indruk te zijn: "De voorbereiding voor Monaco zijn in de war geschopt door de pitbrand, maar de impact van de brand zijn geminimaliseerd door wat kan omschreven worden als een heroïsche daad door de fabriek en onze leveranciers om zowel de beschadigde uitrusting als auto-onderdelen te vervangen. We willen ook onze dank uitspreken voor de aangeboden hulp van andere teams, dat eens te meer de geweldige sportiviteit en kameraadschap in de pitlane van de Formule 1 onderstreept."

Na de winst van Maldonado in Spanje wordt Williams gezien als een serieuze kandidaat voor een volgende overwinning in Monaco. "Met de nieuwe upgrades voor komend weekend zijn we hoopvol goede vooruitgang te blijven boeken en kijken we uit naar een goede race", besluit Gillan.

Niels Hendrix