scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Inmiddels wordt door de diverse teams al weer druk getest....

Gepubliceerd op 16 september 1998 door Ron Lem

Inmiddels wordt door de diverse teams al weer druk getest. Ferrari is na een weekeinde met veel festiviteiten, neergestreken op het circuit van Mugello, waar ze met name de afstelling van de auto proberen te verbeteren. Op magny Cours zijn de teams van Mc laren, Williams, Jordan, Benetton en Sauber aktief. Hoewel Coulthard nog de snelste was, werd hij op de hielen gezeten door Montoya in een Williams die daarmee nadrukkelijk solliciteert naar een stoeltje in de formule 1. Opvallend was tevens dat de tweede tot en met de zesde tijd door test coureurs gerealiseerd werd.

BAR heeft zijn interesse getoond voor Damon Hill, door hem een aantrekkelijk bod te doen van 8 miljoen pond voor komend seizoen. Damon heeft het blijkbaar erg naar zijn zin bij Jordan, want hij heeft het bod niet geaccepteerd. Zoals we enige tijd geleden al melden heeft Volkswagen het bod van Ford wel geaccepteerd voor de overname van Cosworth. Gisteren vond als gevolg daarvan de officiële overdracht plaats waardoor Ford voor 100% zich eigenaar mag noemen van Cosworth. De officiële overdracht van Ralf Schumacher naar Williams laat echter nog steeds op zich wachten, en met de hoopgevende test resultaten van met name Juan Pablo Montoya zou het zowaar wel eens kunnen zijn dat er helemaal geen stoeltje voor Ralf overblijft.

Mc Laren maakt er een sport van om zo veel mogelijk geheim te houden. Hoewel een ieder al met eigen ogen heeft kunnen zien dat Mika Häkkinen een remprobleem had tijdens de laatste grand prix, werd dit gisteren eindelijk door Mc Laren bevestigd. Met name de voor remmen bleken nauwelijks nog te functioneren. Hoe dan ook, uiteindelijk heeft het de spanning in de WK stand weer volledig terug gebracht, met nog maar twee races te gaan.