Die staan echter pas op zondag op het programma. Eerst terug naar de dag van vandaag. "> Wisselend weer Val D'Argenton brengt Max niet van de wijs - news.verstappen.com
scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Wisselend weer Val D'Argenton brengt Max niet van de wijs

Gepubliceerd op 04 mei 2012 door Niels Hendrix

De hoog aangeschreven WSK Euro Series doen dit weekend Val D'Argenton in Frankrijk aan voor de tweede ronde van het internationale kartkampioenschap. Max Verstappen komt daar weer uit in de klasse KF2, waar hij 71 sterke concurrenten treft.
Na het weekend in Sarno bezet Max de tweede plaats in de tussenstand, dus Max is er alles aan gelegen om in de resterende drie ronden maximaal te presteren. Daarmee maakte hij deze vrijdag alvast een uitstekend begin.

"Ondanks dat Val D'Argenton een nieuw circuit voor me is, had ik het snel onder de knie", doet Max ons uit de doeken."Het is een mooie baan, maar met een grof asfalt. Het is hier veel glijden en je banden slijten snel. Het zal dus belangrijk worden om banden te sparen voor de finales."
Die staan echter pas op zondag op het programma. Eerst terug naar de dag van vandaag.

Na een droge woensdag en donderdag, waarop de eerste meters al op het asfalt werden afgelegd, werd de centraal in Frankrijk gelegen plaats vandaag door regenval geteisterd. Max voelde zich daarbij op zijn gemak en noteerde in zijn eerste vrije training (oneven startnummers) de tweede tijd (1:00.775s). In de tweede vrije training stond Max lange tijd in de top, maar kwam in de laatste minuut nog een handvol rijders aan hem voorbij en werd Verstappen junior twaalfde (1:01.158s).

Bij het van start gaan van de kwalificatie tijdtraining was het circuit volledig opgedroogd door de zon. Max paste zich vlot aan en pakte in zijn sessie de snelste rondetijd (51.873s), die overall gezien de tweede tijd bleek. Meer dan ruim voldoende dus om mee te mogen rijden in de Superpole, waar enkel de beste twaalf voor in aanmerking komen.
Tijdens de tien minuten durende Superpole regende het weer. Maar Max bleef de concurrentie in de slotfase nipt voor (1:00.318s).

Max vertelt: "De wisselende weersomstandigheden van regen en een droge baan maakten het best moeilijk. In het begin was het in de regen even zoeken naar de juiste afstelling. Maar toen ik voor de Superpole ging, klopte het allemaal. We reden op een opdrogende baan en ik werd als eerste afgevlagd. Omdat er een paar nog een rondje extra konden rijden, kwamen ze erg dichtbij aan mijn tijd."


Op weg naar een snelle kwalificatietijd


Max wint de Superpole!

Met het winnen van de Superpole heeft Max niet alleen een riante beker verdiend maar tevens drie welkome punten voor het kampioenschap. Bovendien start hij natuurlijk al zijn vijf kwalificatie series vanaf pole positie!
In de eerste kwalificatie serie, waarin Max het met groep A opnam tegen groep B, behield hij bij de start de leiding. Na vijf ronden werd de race met gele vlaggen geneutraliseerd, omdat er een heftige crash had plaatsgevonden. Toen het licht bij de resterende twee ronden weer op groen ging, was de voorsprong van twee seconden die Max had opgebouwd natuurlijk verdwenen. Maar de 14-jarige Intrepid/TM coureur hield het hoofd koel en werd na twaalf ronden in de regen als winnaar afgevlagd van de eerste kwalificatie serie.

Max: "Er ging iemand heel hard over de kop met zijn kart. Vandaar dat we de borden 'slow' kregen en niet meer voluit mochten. Volgens mij is het wel goed afgelopen met die coureur. Bij de herstart zat Tang weer vlak achter me, maar ik kon hem probleemloos voor blijven, omdat hij een paar foutjes maakte."
"Het is lastig om op deze baan de bandendruk goed voor elkaar te krijgen", legt Max uit. "Daar kun je veel tijd mee winnen. Bovendien moet je hier op een natte baan een andere lijn rijden dan op een droge. Daar moet ik nog even aan werken. Het zijn drie bochten waar ik wat tijd verloor. We weten waar het aan ligt, dus daar gaan we aan werken om het te verbeteren. Dat komt wel goed. Al met al was het een goede eerste dag."


Hopelijk kan Max de goede vorm voortzetten

Zaterdag heeft Max drie kwalificatie series op het programma staan. Om 11.20 uur A-C, om 14.00 uur A-F en om 16.20 uur A-E. Zondag om 11.20 uur rijdt hij zijn laatste kwalificatie serie (A-D). De prefinale gaat om 13.40 uur van start en tenslotte de finale om 15.40 uur.

Net zoals in eerdere WSK weekenden is er livetiming (www.wskarting.it/livetime.asp) beschikbaar. Op zondag worden de finales weer live uitgezonden via: www.stopandgo.tv/wsk-live-channel-tv. Vanzelfsprekend houden we je ook op de hoogte via de Verstappen Twitter: http://twitter.com/VerstappenFans. En sinds kort heeft Max Verstappen ook een eigen Twitter account: http://twitter.com/MaxVerstappen3.

Uitslagen (vrijdag) van de 2e ronde van de WSK Euro Series 2012 (klasse KF2):
Uitslag van de kwalificatie tijdtraining (sessie 2)
Uitslag van de superpole
Totaaluitslag van de kwalificatie tijdtraining
Groepsindeling kwalificatie series
Uitslag van de kwalificatie serie A-B

Niels Hendrix