scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Audi contracteert Marc Gene als reservecoureur Le Mans

Gepubliceerd op 19 april 2012 door Niels Hendrix

Voormalig Peugeot coureur en Le Mans winnaar Marc Gene is door Audi aangesteld als reservecoureur voor de 24 Uur van Le Mans. De 38-jarige Spanjaard heeft vanaf 2007 onderdeel uitgemaakt van de inspanningen van Peugeot op Le Mans, tot daar eind 2011 abrupt een einde aan kwam met de terugtrekking van het Franse team.

In aanvulling op de reserverol voor Audi op Le Mans, zal Gene ook voor het Duitse team racen in een van de nieuwe R18 ultra's in mei op Spa-Francorchamps tijdens het World Endurance Championship. Hij vervangt dan Timo Bernhard, die nog altijd niet volledig hersteld is na zijn crash bij een test op Sebring.


Le Mans winnaar 2011: Audi

"Al tijdens de eerste gesprekken had ik de indruk dat Marc prima past in ons sportscar team", liet Wolfgang Ullrich, baas van Audi Sport, optekenen. "We kwamen snel tot een overeenkomst. Het is jammer dat Timo Bernhard niet deel kan nemen aan de tweede ronde van het WEC op Spa. Tegelijkertijd ben ik blij te zien dat zijn herstel spoedig verloopt. Daarom blijven we bij ons originele plan om hem in te zetten tijdens de 24 Uur van Le Mans."

Audi heeft het volgende dozijn coureurs vastgelegd voor de vier LMP1's waarmee het dit jaar de strijd op Le Mans aan zal gaan: Timo Bernhard, Andre Lotterer, Marcel Fassler, Benoit Treluyer, Allan McNish, Dindo Capello, Tom Kristensen, Romain Dumas, Loic Duval, Oliver Jarvis, Marco Bonanomi en Mike Rockenfeller.

Niels Hendrix