scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Crash verlaat debuut Toyota

Gepubliceerd op 11 april 2012 door Niels Hendrix

Toyota heeft geen andere keus dan het debuut van haar nieuwe LMP1 auto uit te stellen na een crash tijdens een test op Paul Ricard. De Japanse fabrikant zou met haar nieuwe TS030 Hybrid meerijden in de 6 Uur van Spa-Francorchamps op 5 mei, maar door de crash van vorige week woensdag wordt die tweede ronde van het FIA World Endurance Championship (WEC) afgezegd.

Ten tijde van het ongeluk zat de Fransman Nicolas Lapierre achter het stuur, maar het team heeft de reden van de crash niet naar buiten gebracht. Toyota liet wel weten dat de auto te zwaar beschadigd was om te repareren, dat er een nieuwe monocoque gebouwd moet worden. De tijd is simpelweg te kort om een nieuwe auto op te bouwen en te testen om nog mee te kunnen doen op Spa-Francorchamps. Daarmee is het racedebuut van de TS030 Hybrid doorgeschoven naar de 24 Uur van Le Mans in juni.


Een terugslag voor het Japanse Toyota

Toyota Racing teambaas Yoshiaki Kinoshita: "We zijn diep bedroefd om deze beslissing aan te kondigen en voelen mee met de coureurs, teamleden en fans die zo uitkeken naar de race op Spa. Sinds het ongeluk hebben we alle opties onderzocht, maar helaas is er geen alternatief voor ons te vinden." Tenslotte liet het team nog weten druk doende te zijn een nieuwe monocoque op te bouwen om zo snel mogelijk weer te kunnen gaan testen in de aanloop naar Le Mans.

Niels Hendrix