scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Testrijders Pirelli

Gepubliceerd op 01 april 2012 door Niels Hendrix

De Italiaanse Formule 1 bandenfabrikant Pirelli heeft Jaime Alguersuari en Lucas di Grassi als testcoureurs bekend gemaakt. Beide heren zullen een bijdrage leveren aan de ontwikkeling van de banden voor 2013.

"Ik ben erg blij met deze fantastische kans", aldus Alguersuari, die afgelopen jaar zijn zitje bij Scuderia Toro Rosso kwijtraakte. "Ik kan niet wachten om aan deze belangrijke taak, wat het ontwikkelen van de toekomstige banden is, te beginnen. Ik kijk er enorm naar uit om weer met een Formule 1-auto te rijden en hoop ook snel weer te kunnen racen, dus dit is echt een geweldige kans voor me."

Di Grassi stond in 2010 nog voor Virgin op de grid en is sinds vorig jaar testcoureur bij Pirelli. De Braziliaan laat weten: "Ik ben verheugd dat ik dit jaar opnieuw in actie kan komen voor Pirelli na vorig jaar zeer succesvol met elkaar te hebben gewerkt. We hebben vorig jaar erg veel geleerd en gaan daarom graag met elkaar verder. Het is goed dat ik nu kan voortzetten waar ik vorig jaar aan ben begonnen."

Pirelli heeft dit jaar vier bandentests op de planning staan. Op Jerez, Spa-Francorchamps, Monza en Barcelona. Zowel Alguersuari als Di Grassi komen tijdens deze tests in actie met de nieuwe testwagen van Pirelli, de Renault R30, de auto waarmee Robert Kubica en Vitaly Petrov in 2010 hebben gereden.

Niels Hendrix