De supersnelle zoon van Jos heeft dit weekeinde alles gewonnen wat er te winnen valt. Het begon uiteraard al met de trainingen en kwalificatie series en van die laatste werd vanochtend de laatste serie (A-D) gereden. Na een grandioze start, waarbij al direct een gat ontstaat ten opzichte van Kevin Lavelli, is Max ontketend en zet ronde na ronde de snelste tijden van het hele veld neer. Het jonge talent laat zich geen seconde afleiden en weet steeds de juiste positie op de baan te kiezen."> Max kampioen KF2 WSK Master Series 2012 - news.verstappen.com
scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max kampioen KF2 WSK Master Series 2012

Gepubliceerd op 01 april 2012 door Ron Lem

Circuito Internazionale 7 Laghi te Castelletto was vandaag het toneel van de finales van de derde en beslissende ronde van de WSK Master Series 2012. Max Verstappen, die voor het eerste seizoen in de KF2 klasse meereed, heeft deze derde ronde de absolute overwinning binnengehaald en is daarmee de onbetwiste kampioen van seizoen 2012 in deze klasse. "Een geweldig goede week", begint vader Jos trots het gesprek. "We hebben de hele week al leuke resultaten geboekt en het gaat gewoon heel goed."

De supersnelle zoon van Jos heeft dit weekeinde alles gewonnen wat er te winnen valt. Het begon uiteraard al met de trainingen en kwalificatie series en van die laatste werd vanochtend de laatste serie (A-D) gereden. Na een grandioze start, waarbij al direct een gat ontstaat ten opzichte van Kevin Lavelli, is Max ontketend en zet ronde na ronde de snelste tijden van het hele veld neer. Het jonge talent laat zich geen seconde afleiden en weet steeds de juiste positie op de baan te kiezen. Als na twaalf ronden de finishvlag zwaait, is de voorsprong op Kevin Lavelli tot 2.094 seconden opgelopen en kan Max de vierde en laatste kwalificatie serie - net als de drie voorgaande - als winnaar afsluiten. Hiermee komt Max op een strafpuntentotaal van maar liefst nul, waarmee hij voor de prefinale de pole positie heeft weten te veroveren.


WSK Master Series KF2 kampioen 2012!

De prefinale blijkt eveneens prooi voor Max. Dicht op de hielen gezeten door de lang niet onverdienstelijk rijdende Felice Tiene, zet Verstappen junior alle zeilen bij en ranselt op het scherpst van de snede zestien ronden lang de kart richting eindstreep. "De concurrentie zit natuurlijk ook niet stil. Ze proberen uiteraard toch alles om dichterbij te komen, maar Max kon het fantastisch voorblijven en gaf ze geen enkele kans om dichterbij te komen", aldus een trots klinkende Jos. Ook nu wordt de finish gepasseerd zonder dat de leiding in de strijd ook maar een moment in gevaar is geweest. Met 1.918 seconden voorsprong op Kevin Lavelli, die al vrij vroeg kans zag Felice Tiene voorbij te komen, weet Max zich opnieuw van de pole positie, maar dan nu voor de finale, te verzekeren.

De finale gaat opnieuw vlekkeloos. De kart van Intrepid rijdt grandioos en toont een hele hoge betrouwbaarheid. Ook de wegligging is erg goed. Jos benadrukt dat dit uiteraard niet vanzelf komt: "We zijn gewoon heel erg blij met de motorenman, de monteur en iedereen er omheen aanwezig is en zijn werk doet. Zonder hen is het gewoon niet mogelijk. Er wordt gewoon heel goed overlegd en geluisterd."
Max bouwt - gedurende de twintig ronden die de finale telt - opnieuw een mooie voorsprong op. Met regelmatig de snelste rondetijden op de teller loopt het gat ten opzichte van Kevin Lavelli, die tweede rijdt, opnieuw ronde na ronde verder op. Voor Kevin Lavelli zou het allemaal niet zo best verlopen, acht ronden voor de finish moet deze het opgeven en komt Karol Basz even dichterbij aan Max. Maar al snel loopt de voorsprong opnieuw op en met een riante 2.912 seconden voorsprong passeert Max de finishvlag en mag zich de kampioen KF2 van de WSK Master Series 2012 noemen.


Moe maar voldaan. Max staat op de welverdiende hoogste trede van het podium na een grandioos verlopen raceweekend

"Het was opnieuw een geweldig weekend", reageert Max op het succes. "We waren het hele weekend sterk, net als op Sarno. In de finale ging het allemaal wel erg snel, maar ik had alles onder controle." Max mag dan wel een enorm fraaie prestatie hebben neergezet, hij blijft er rustig onder en vergeet ook niet dat zijn succes mede door de verrichtingen van het team eromheen mogelijk is gemaakt: "Ik ben erg blij met deze titel en wil dan ook graag speciaal Intrepid, de motorenfabrikant en in het bijzonder de monteurs bedanken dat zij dit allemaal mogelijk hebben gemaakt", aldus Max.

Uitslagen (zondag) van de 3e ronde van de WSK Master Series 2012 (klasse KF2):
Uitslag van de kwalificatie serie A-D
Totaaluitslag van de kwalificatie series
Uitslag van de KF2 prefinale
Uitslag van de KF2 finale
Stand WSK Master Series 2012 KF2

Ron Lem