scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max deelt eerste klap uit op 3e ronde WSK Master Series

Gepubliceerd op 30 maart 2012 door Niels Hendrix

Op Circuito Internazionale 7 Laghi in Castelletto, zo'n 40km onder Milaan, wordt dit weekend de laatste ronde van de WSK Master Series verreden. Na de twee ronden in de Italiaanse plaatsen La Conca en Sarno staat de 14-jarige Max Verstappen in dit kampioenschap eerste met 30 punten voorsprong op de ervaren Felice Tiene.
Na op woensdag en donderdag al de eerste meters op de voor Max nieuwe baan gereden te hebben, werd vanaf vrijdag de officiële tijdwaarneming aangezet. Zoals zo vaak prijkte de naam van Verstappen junior weer bovenaan.

Dat begon al in de ochtend bij de eerste vrije training voor de oneven startnummers waarin Max (met #231) de snelste rondetijd klokte (47.688s). Twee uur later liet de Intrepid/TM fabriekscoureur zien dat het nog een tandje sneller kon en met 47.237s was hij alle overige 60 deelnemers in de KF2 minimaal drie tienden te snel af.
Ook in de belangrijke kwalificatie tijdtraining, die de startposities bepaalt voor de kwalificatie series, hield Max stand. Hij kwam uit in de derde sessie en al in zijn tweede vliegende ronde noteerde Max een tijd (47.646s) die goed was voor pole positie!
Max was met een tiende voorsprong overall snelste, is ingedeeld in groep A en start alle vier zijn kwalificatie series - korte races die samen de startpositie voor de prefinale bepalen - vanaf de eerste positie.
Het weekend had simpelweg niet beter kunnen beginnen voor Max.


In La Conca werd Max tweede, in Sarno won hij!

Max laat vanuit een zonovergoten Italië met een temperatuur van circa 25 graden weten: "Het ging heel erg goed vandaag, zowel in de vrije trainingen als tijdens de kwalificatie tijdtraining. Maar zoiets kun je natuurlijk vooraf nooit verwachten. Dit is een nieuw circuit voor me, maar dat gaat goed en is geen enkel probleem."
Op de vraag of Max tevreden is met de afstelling van zijn kart zegt hij: "Tijdens de kwalificatie tijdtraining was de balans van mijn Intrepid kart echt super, dus ik denk niet dat we veel gaan veranderen voor zaterdag. Het ziet er vooralsnog goed uit in ieder geval."

Zaterdag rijdt Max drie kwalificatie series; om 11.20 uur A-E, om 14.20 uur A-B en om 16.40 uur A-C. Zondag om 11.20 uur is zijn laatste kwalificatie serie (A-D), waarna om 13.30 uur de KF2 prefinale en om 15.00 uur de KF2 finale verreden worden. Hopelijk met goed gevolg voor Max, die dan het eerste kampioenschap van 2012 op zijn naam kan schrijven.
De WSK organisatie heeft er wederom voor gezorgd dat alle verrichtingen van de internationale karters via livetiming te volgen zijn: www.wskarting.it/livetime.asp. De finales worden weer live uitgezonden via: www.stopandgo.tv/wsk-live-channel-tv. Daarnaast kun je ook op de hoogte blijven via de Verstappen Twitter: http://twitter.com/VerstappenFans.

Uitslagen (vrijdag) van de 3e ronde van de WSK Master Series 2012 (klasse KF2):
Uitslag van de kwalificatie tijdtraining (sessie 3)
Totaaluitslag van de kwalificatie tijdtraining
Groepsindeling kwalificatie series

Niels Hendrix