scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

HRT uitgesloten in Australië

Gepubliceerd op 17 maart 2012 door Niels Hendrix

Het HRT team is na afloop van de kwalificatie uitgesloten voor de Formule 1 Grand Prix van Australië, die zondagochtend Nederlandse tijd van start gaat. Noch Pedro de la Rosa noch teamgenoot Narain Karthikeyan lukte het om tijdens de kwalificatie een ronde binnen 107% van de snelste tijd in Q1 neer te zetten. Hoewel het Spaanse team nog dispensatie vroeg om toch te morgen racen, waren de stewards onverbiddelijk en lieten het team niet toe in de seizoensopener.


HRT kan onverrichter zaken door naar Sepang

Dit is al het tweede jaar op rij dat HRT deze blamage over zichzelf afroept en nog voor de eerste race van het nieuwe seizoen van start is gegaan alweer kan inpakken.
Karthikeyan noemde het niet functioneren van DRS op zijn auto een groot gemis: "DRS werkte niet en ik had problemen met de stuurbekrachtiging. Anders hadden we het gemakkelijk gehaald. Alleen DRS is zo'n negen tienden en met nagenoeg geen stuurbekrachtiging is het bijna onmogelijk om te rijden. Ik denk dat de hydraulica zo heet wordt dat de viscositeit van de vloeistof dunner is."

De Indiër verwacht niet dat het volgende week in Maleisië veel beter zal gaan, maar is optimistischer voor de derde GP in China. "Het wordt behoorlijk moeilijk in Maleisië. Daar is het nog heter en we hebben nu al koelingsproblemen. We gaan onszelf niet voor de gek houden. Het zal erg lastig worden."

Niels Hendrix