scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max grijpt net naast de winst in eerste WSK Masters weekend

Gepubliceerd op 04 maart 2012 door Niels Hendrix

Vandaag werden de afsluitende wedstrijden gereden van de eerste ronde van de WSK Master Series. Voor Max betekende dat, dat hij – na de warming-up - bij zijn laatste kwalificatie serie, de prefinale en de finale in de KF2 klasse aan de start zou verschijnen.

De warming-up liet zien dat het met de competitiviteit van Max méér dan goed zit dit seizoen. Al na zes ronden stond er voor Verstappen junior een keurige rondetijd van 45.882 seconden op de klokken. Op deze tijd beet de concurrentie zich maar liefst twaalf ronden stuk.
Vervolgens stond de laatste kwalificatie serie, waarin Max in groep A het opnam tegen de deelnemers uit groep D, op het programma. Hierin was er voor de jonge Verstappen geen vuiltje aan de lucht. Na een vlekkeloze start reed hij ronde na ronde verder weg van de concurrentie om uiteindelijk onbedreigd met een voorsprong van maar liefst 2.287 seconden op achtervolger Fuoco over de finish te komen.

De resultaten in de kwalificatie series – drie maal winst en een uitval vanwege een defecte ketting - leverden Max een zesde startpositie op voor de prefinale. Om de prefinale en de finale te rijden, kregen alle rijders, dus ook Max, een nieuw setje banden uitgereikt. In de prefinale verschalkte de jonge coureur al direct na de start twee van de concurrenten voor hem. Vervolgens ging hij op jacht naar de nummers één en twee, Felice Tiene en Antonio "Speedy" Fuoco. De laatstgenoemde passeerde hij met een mooie manoeuvre in ronde drie. Vervolgens ging Max op jacht naar Tiene.


Een tweede plek is ook een uitstekend resultaat!

In twee ronden knabbelde hij drie tienden van zijn achterstand af en uiteindelijk passeerde hij de Italiaan in de vijfde ronde. Wegrijden lukte echter niet. Hierdoor ontstond er een ronden lang durende strijd, waarbij het verschil tussen de beide kemphanen hooguit acht honderdsten van een seconde bedroeg. In ronde achttien gebeurde het welhaast onvermijdelijke, Tiene passeerde Max en reed daarna zonder problemen als eerste over de finish.
Jos zegt hier het volgende over: "De banden, die we voor de prefinale en de finale uitgereikt kregen, waren niet zo goed. De balans in de kart was hierdoor niet optimaal, daardoor waren we ten opzichte van zaterdag drie tienden van een seconden langzamer. We hebben met het Intrepid/TM team besproken wat het probleem kon zijn en kwamen gezamenlijk tot de conclusie dat de banden de oorzaak zijn."

Na de prefinale stond als afsluiting de finale op het programma. Aangezien Max in die finale op dezelfde banden moest rijden, werd het winnen hiervan een hele lastige opgave.
Gestart vanaf de tweede positie verloor Max een paar plekken, die hij even zo snel weer heroverde, om de jacht in te zetten op de leidende Tiene. Verstappen junior zette in ronde vijftien, in een ultieme poging om toch de overwinning te pakken, nog wel aan maar de overwinning was niet binnen bereik. Aangezien achter hem de twee sterke concurrenten Olsen en Fuoco in de problemen waren gekomen, hoefde Max zich geen zorgen te maken dat zijn tweede plek in gevaar zou komen. Hij stelde deze dan ook probleemloos veilig.

Jos relativeert het weekend: "De tweede plek is natuurlijk een prima resultaat, maar we hadden toch eigenlijk iets meer verwacht. Helaas hadden we pech met de laatste set banden, maar dat is de racerij en daar zullen we het mee moeten doen. De WSK Masters Series gaan over drie ronden, dus we hebben nog alle kans om dit recht te zetten."

Uitslagen (zondag) van de 1e ronde van de WSK Master Series 2012 (klasse KF2):
Uitslag van de kwalificatie serie A-D
Totaaluitslag van de kwalificatie series
Uitslag van de KF2 prefinale
Uitslag van de KF2 finale
Stand WSK Master Series 2012 KF2

Geert van Dijk