scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Materiaalpech zet Max terug in de tussenstand

Gepubliceerd op 03 maart 2012 door Niels Hendrix

Vandaag werden door Max de kwalificatie series gereden op circuit La Conca in Italië. Max komt dit jaar onder andere uit in de KF2 klasse van de WSK Master Series en daarvan wordt dit weekend de eerste van in totaal drie wedstrijden gehouden. Max is vrijdag daarbij al heel goed van start gegaan en mocht daardoor deze zaterdag in de drie te verrijden kwalificatie series vanaf pole positie vertrekken.

Na een succesvolle opwarmsessie, waarbij Max als vanouds de snelste tijd wist te klokken, was het om half elf vanochtend dan zover. De vliegende start wordt voorafgegaan door een opwarmronde en daarbij zitten de deelnemers erg dicht op elkaar. Zo dicht, dat Max door zijn achterligger werd opgeduwd bij een meetpunt voor snelheid. "Tijdens de opwarmronde zaten we bumper aan bumper en daarbij werd ik wat opgeduwd. Zo kwam het dat ik met 52 kilometer per uur langs de snelheidsmeting ging en je mag daar maar 50 op dat moment."
De kleine overtreding werd bestraft met één seconde straftijd. "Het maakte niets uit. Ik won met meer dan twee seconden voorsprong, dus aan de eindstand veranderde die ene seconde helemaal niets", aldus een nuchtere Max over dit incident.


Circuit La Conca in Muro Leccese

De eerste kwalificatie serie (A-E) verliep verder erg voorspoedig. Na een verder vlekkeloze start rijdt Max snel weg van het veld. Het gat dat hij daarbij meteen al slaat, is acht tienden van een seconde en dus genoeg om de rest makkelijk voor te blijven. Gedurende de race van twaalf ronden, waarbij het echte gevecht tussen Dennis Olsen, Tom Joyner, Kevin Lavelli en Pedro Hiltbrand om de plaatsen twee tot vijf draait, rijdt Max dit gat nog groter tot 2,566 seconden bij de finish. Max wint daarmee de eerste serie nog voor Olsen en Joyner.

De tweede kwalificatie serie (A-B) verliep al niet veel anders en na een prima start rijdt Max van het veld weg en blijkt onverslaanbaar. Al na vijf ronden is de voorsprong op Olsen 2,201 seconden om uiteindelijk bij de finish liefst 3,230 seconden te bedragen.
"Die heat ging erg lekker. Ik ben daar heel tevreden over. Mijn Intrepid kart rijdt heel goed en ik zag kans mijn voorsprong steeds verder uit te bouwen", aldus Max.

Dan volgt in de middag de derde kwalificatie serie (A-C), waarbij het allemaal net even anders zou verlopen dan gebruikelijk. "Ik ging goed van start, maar werd even voorbijgestoken door Tiene. Ik heb daarop kans gezien hem toch terug te pakken en sloeg al meteen een gat van een halve seconde in die eerste ronde."
Als Max dan de derde ronde vanaf leidende positie inzet, gaat het mis. "Ik was bezig het gat zo snel mogelijk verder uit te bouwen en nam daarbij alle bochten erg strak. Ook in de chicane, maar daarbij raakte ik de curbstones, waarbij de ketting en het tandwiel hard op de rand sloegen. De ketting brak en ik moest stoppen. Het is wel jammer, want ik lag er erg goed voor."
Max valt door de materiaalpech uit en wordt geklasseerd op de 21e plaats en staat daarmee op de tiende plaats in de voorlopige algemene tussenstand. "Dat gaat nog wel verbeteren, want morgen moet ik nog één kwalificatie serie rijden en als ik die weer win, valt de schade mee."
Op onze vraag hoe Max zijn kansen voor morgen ziet, zegt hij: "Het wordt in ieder geval een heel interessante prefinale. Ik kijk er met plezier naar uit."

Uitslagen (zaterdag) van de 1e ronde van de WSK Master Series 2012 (klasse KF2):
Uitslag van de kwalificatie serie A-E
Uitslag van de kwalificatie serie A-B
Uitslag van de kwalificatie serie A-C

Ron Lem