scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max op pole op La Conca

Gepubliceerd op 02 maart 2012 door Niels Hendrix

Op La Conca International Circuit, het kartcircuit in Muro Leccese in de hak van de laars van Italië, wordt dit weekend de eerste ronde van de WSK Master Series verreden. Dit uit drie wedstrijden bestaande kampioenschap is de eerste race van de WSK organisatie en kan gezien worden als het verlengde van de hoog aangeschreven WSK Euro Series, waar Max ook aan deelneemt.
In Muro Leccese staan inclusief Max 58 deelnemers in de KF2 aan de start. De eerstvolgende ronde is in Sarno (Italië) en tenslotte wordt de eveneens Italiaanse plaats Castelletto di Branduzzo nog aangedaan.

Na op woensdag en donderdag al de eerste vrije trainingen gereden te hebben, waarbij Max telkens in de top vertoefde, ging vandaag het weekend echt van start. Max, die met startnummer 231 rijdt, had twee vrije trainingen en zijn kwalificatie training op het programma staan. Gezien de goede prestaties in de Lonato Winter Cup van twee weken geleden – die Max met overmacht op zijn naam schreef – zijn alle ogen in de KF2 nu al gericht op het 14-jarige karttalent. Daarbij stelde hij deze vrijdag niet teleur en stond hij er toen het er om ging.

In de twee vrije trainingen kende Max geduchte concurrentie met name in de vorm van Nicklas Nielsen, die hem tot tweemaal toe nipt te snel af was. In de eerste vrije training reed Max een rondetijd van 45.975s en moest hij 39 duizendsten op de Deen toegeven. In de tweede vrije training (45.567s) was dat verschil – nog steeds in het nadeel van Max – geslonken tot 9 duizendsten...
Maar in de kwalificatie tijdtraining waren de rollen omgedraaid en liet Max de snelste rondetijd op zijn Intrepid/TM kart noteren. Met een 45.803s bleef Verstappen junior Nielsen 19 duizendsten voor en veroverde hij de pole positie voor alle vier zijn kwalificatie series!


Altijd MAXimale inzet!

Jos Verstappen laat ons vanuit Italië weten: "Dit is een mooi resultaat waar we tevreden mee zijn. Zeker omdat Max de pech had dat hij in de kwalificatie tijdtraining geen vrije ronde had, omdat de concurrentie graag op hem wacht om achter hem aan te rijden. Ik denk dat Max nog een tiende harder had kunnen gaan. Maar goed, hij staat op pole positie en dat is lekker hier. Daar zijn we zeker blij mee. Het ziet er goed uit!"
Desondanks worden er zaterdag aanpassingen gedaan, vertelt Jos: "We gaan morgen in de warming-up een andere Intrepid kart proberen. Dit zijn de wedstrijden waar je van alles moet en kan proberen, dus dat gaan we ook doen."

"Max is heel erg blij met het fabrieksteam van Intrepid. Ze werken hard voor hem. Max heeft een hele goede monteur en ik sleutel zelf alleen nog mee als het nodig is. Ik houd daarbij een oogje in het zeil, loop rond met de stopwatch en geef aan hoe ik erover denk. Beslissingen worden in overleg genomen en die samenwerking is perfect. Ik hoef niet echt vuile handen te maken en daar houd ik wel van", zegt Jos lachend.
"Ik besteed dus meer tijd aan het begeleiden van Max en heb daarnaast nog tijd om met KZ-motoren bezig te zijn. Zo heeft Jorrit Pex vandaag met door mij getunde TM motoren voor CRG Holland de pole positie in KZ1 gepakt. Helemaal top!"

Max is ingedeeld in groep A en rijdt op zaterdag drie kwalificatie series (om 10.25 uur A-E, om 12.40 uur A-B en om 14.55 uur A-C). Op zondag heeft hij om 11.10 uur zijn laatste kwalificatie serie (A-D), waarna duidelijk is welke startplaats Max voor de prefinale heeft, die om 13.30 uur van start gaat. De finale tenslotte staat om 15.30 uur op het programma.
Dit is allemaal live te volgen via livetiming: www.wskarting.it/livetime.asp. En op zondag worden de finales zelfs live uitgezonden op internet: www.stopandgo.tv/wsk-live-channel-tv. Vanzelfsprekend kun je ook op de hoogte blijven via de Verstappen Twitter: http://twitter.com/VerstappenFans.

Uitslagen (vrijdag) van de 1e ronde van de WSK Master Series 2012 (klasse KF2):
Uitslag van de kwalificatie tijdtraining (sessie 1)
Totaaluitslag van de kwalificatie tijdtraining
Groepsindeling kwalificatie series

Niels Hendrix