Betrand Baguette met OAK Racing naar WEC

Gepubliceerd op 29 februari 2012 door Niels Hendrix

De Belgische coureur Betrand Baguette maakt dit jaar bij OAK Racing zijn debuut in de langeafstandsracerij, waar hij aan het World Endurance Championship gaat deelnemen. De 26-jarige rijder deelt de cockpit van de LMP1 OAK Pescarolo-Judd met de ervaren Guillaume Moreau, die voor het vierde seizoen bij OAK actief is, en Dominik Kraihamer.

De afgelopen twee jaar heeft Baguette sporadische in de IndyCar geracet en leidde in 2011 de Indianapolis 500 tot vlak voor het vallen van de finishvlag. Hij reed afgelopen jaar ook twee races in het GT1 World Championship in een Ford van Marc VDS.
Hij denkt dat door zijn single-seater ervaring – waaronder de 2009 titel in de Formule Renault 3.5 – de overstap naar de sportscars probleemloos zal verlopen.

"Ik ben verheugd dit jaar met het OAK Racing LMP1 team aan het World Endurance Championship mee te doen. Aangezien de auto veel overeenkomsten heeft met een single-seater, ben ik ervan overtuigd dat mijn ervaring van pas zal komen. Ook zie ik ernaar uit om aan prestigieuze evenementen als Sebring, de 24 Uur van Le Mans en natuurlijk Spa, waar ik voor thuispubliek race, deel te nemen."

De LMP2 Morgan-Judd auto van OAK zal bestuurd worden door Olivier Pla, een voormalig Le Mans Series kampioen in die klasse, Matthieu Lahaye en teameigenaar Jacques Nicolet.

Niels Hendrix