Jos vervolgt: "Over Intrepid, de karts en het team zijn we heel tevreden. "> Max bij Winter Cup Lonato aan vooravond nieuwe uitdaging - Verstappen.nl

Max bij Winter Cup Lonato aan vooravond nieuwe uitdaging

Gepubliceerd op 16 februari 2012 door Niels Hendrix

Sinds Max Verstappen eind vorig jaar de overstap heeft gemaakt naar het fabrieksteam van Intrepid heeft hij reeds enkele tests afgewerkt voor het Italiaanse merk. Want met een wijziging van team, een hogere klasse, een nieuw chassis en een ander merk motor staan er voor Max meer dan genoeg nieuwe uitdagingen op stapel.
"We hebben nu twee keer op de nieuwe Intrepid kart getest", vertelt vader en begeleider Jos. "Het ging de eerste keer al direct super, maar in de klasse KF2 is de afstelling net iets gevoeliger. We zullen daarom in een aantal wedstrijden misschien nog wat probleempjes krijgen, en daarom is het zaak om nu veel te leren."

Jos vervolgt: "Over Intrepid, de karts en het team zijn we heel tevreden. De ondersteuning en feedback is erg goed. De manier van testen bevalt me, daarover ben ik zeer tevreden. Het team heeft veel van mijn werk overgenomen. Zij hebben veel ervaring met de motor en andere technische zaken, waardoor ik me meer met andere dingen bezig kan houden. Ik voel me goed. Ik zit goed in mijn vel en de rust is teruggekeerd. Dat is ook belangrijk voor Max."

Komend weekend rijdt Max al de eerste wedstrijd van zijn nieuwe seizoen. In Lonato neemt hij deel aan de Winter Cup, die door de hele internationale karttop wordt aangegrepen als graadmeter voor de wedstrijden van de WSK en CIK-FIA, die later in het jaar volgen.
"Dit wordt de eerste krachtmeting van het seizoen. De Winter Cup in Lonato, dat is waar iedereen heengaat. Ik vind het goed om voorafgaand aan een seizoen zoveel mogelijk wedstrijden te rijden, al is Lonato geen echte weerspiegeling van de circuits waar we verder nog op rijden", legt Jos uit. "Lonato is een apart baantje met veel haarspeldbochten. Iedereen weet op een gegeven moment hoe je een hairpin moet nemen, dus echt grote verschillen kun je hier niet maken."


Max op de nieuwe Intrepid/TM kart

"Het is wel goed dat Max veel kan rijden, vooral nu we in een nieuwe klasse gaan uitkomen. Veel kilometers maken en veel races rijden, dat is belangrijk. In de KF2 ligt alles toch wat gevoeliger dan in de KF3 - waar Max de afgelopen twee jaar in reed - het geval is. Maar dat is alleen maar goed. Technisch gezien heeft Max hier meer uitdaging met de powervalve en qua carburatie. Het is goed voor hem om zo wedstrijdervaring op te doen."
Jos en Max hebben vertrouwen in een succesvolle samenwerking met Intrepid en motorfabrikant TM. "Het gevoel is goed en nu is het afwachten wat de resultaten gaan worden", besluit Jos.

De eerste meters zijn inmiddels verreden op Lonato. Vanaf vrijdag gaat het echter pas meetellen. Na een laatste vrije training rijdt Max dan zijn kwalificatie tijdtraining, die zijn startplaats voor de kwalificatie series bepaald. De eerste van die korte races heeft Max op vrijdag en op zaterdag wordt de rest van de kwalificatie series afgewerkt. Op zondag staan tenslotte de prefinale en de finale op het programma voor Max, die voor de Winter Cup startnummer 98 toebedeeld heeft gekregen.

Niels Hendrix