Davidson en Buemi naar Toyota

Gepubliceerd op 10 februari 2012 door Niels Hendrix

Toyota heeft Anthony Davidson, ex-Peugeot coureur en in 2009 bij Aston Martin Racing teamgenoot van Jos Verstappen, en voormalig Toro Rosso Formule 1 coureur Sebastien Buemi vastgelegd voor haar tweede TS030 Hybrid. Daarmee gaat het Japanse team deelnemen aan de 24 Uur van Le Mans. De derde rijder van deze equipe is Super GT coureur Hiroaki Ishiura.
Alexander Wurz, Nicolas Lapierre en Kazuki Nakajima waren reeds eerder bevestigd voor de eerste TS030 Hybrid, die tevens het FIA Word Endurance Championship zal rijden.

Teambaas Yoshiaki Kinoshita: "Dit is een geweldige line-up voor onze tweede auto. Anthony, Hiroaki en Sebastien zijn getalenteerde en intelligente coureurs, die al veel in de autosport bereikt hebben, dus we zijn vol vertrouwen dat zij een positieve bijdrage gaan leveren bij Toyota Racing. Onze coureurs zijn niet alleen geselecteerd op basis van hun snelheid en constantheid, maar ook vanwege hun teamwerk. Het is mooi om de positieve instelling te zien, die alle drie al hebben toegevoegd aan ons project."


De nieuwe Toyota TS030 Hybrid

Davidson stond afgelopen maand aan de zijlijn na het plotselinge vertrek van Peugeot uit de langeafstandsracerij.
"Ik ben blij deel uit te maken van het Toyota Racing team en verheugd om dit jaar terug te keren naar Le Mans", aldus de Engelsman. "Meedoen aan de 24 Uur van Le Mans is altijd een geweldige ervaring, maar om het samen met Toyota Racing in een hybride auto te ondernemen maakt het extra bijzonder. Ik weet dat dit een leerjaar is voor het team, maar ik geloof in het potentieel van Toyota Racing en ik hoop dat we dat op Le Mans kunnen bewijzen."

Buemi maakt met Toyota zijn debuut in de langeafstandsracerij. De Zwitserse coureur staat dit jaar bij het Formule 1 team van Red Bull onder contract na bij Toro Rosso na drie seizoenen te zijn bedankt voor zijn gewezen diensten.
"Ik ben er trots op coureur te zijn voor Toyota Racing op Le Mans. Het is een grandioos evenement en een van de grootste in de autosport", aldus Buemi. "Het is bovendien spannend om een hybride auto te rijden. Ik denk dat dit de toekomst is en het is goed te zien dat Toyota die kant op gaat. Ik heb in het verleden weleens hybride auto's gereden – de eerste en tweede generatie Prius – maar de TS030 Hybrid is wel iets anders. Ik kijk ernaar uit om ermee te racen. LMP1 auto's zijn snel en het is een professionele omgeving, dus het gaat een positieve ervaring voor me worden."

Niels Hendrix