scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Van der Garde naar Caterham

Gepubliceerd op 04 februari 2012 door Niels Hendrix

Giedo van der Garde is komend seizoen officieel testrijder en reservecoureur van Team Caterham F1. Van der Garde zal in de nieuwe CT01 deelnemen aan de testsessies ter voorbereiding op het seizoen en daarnaast zes tot acht vrijdagtrainingen gaan rijden tijdens de GP weekenden. Welke weekenden dat zijn wordt pas in de loop van het seizoen bepaald. De rijder uit Rhenen zal tijdens alle GP weekenden in 2012 bij het team aanwezig zijn en stand-by staan voor het geval één van de rijders mocht uitvallen.
De 26-jarige Nederlander is na zijn 2008 titel in de Formule Renault 3.5 actief geweest in de GP2, waar hij in 2011 als vijfde eindige in de eindstand. Van der Garde heeft in de Formule 1 reeds enige testervaring met Spyker/Force India, Super Aguri en Renault. Nu heeft hij echter een volledige baan als test- en reservecoureur in het vooruitzicht bij Caterham, het team dat voorheen onder de naam Lotus acteerde.

Tony Fernandes, Teambaas Caterham F1: "We zijn verheugd om Giedo als reservecoureur in onze familie te verwelkomen. Hij heeft zeer veel potentie en is bij ons bekend sinds het begin van zijn loopbaan. We kijken uit naar hoe hij zich zal ontwikkelen gedurende het gehele seizoen en hoe we samen stappen zullen maken om op gevestigde teams in de Formule 1 in te kunnen lopen."
"Zijn optredens in de GP2, met name in 2011, maken van Giedo een van de grootste beloftes in de autosport. Om hem te contracteren als reservecoureur is een echte overwinning voor ons team. Ik weet zeker dat hij zal floreren op en buiten de baan, en wij wensen hem het allerbeste nu hij de volgende stap in de Formule 1 met ons zet."


De seatfitting bij Caterham F1

Giedo van der Garde: "Ik ben erg blij om deel uit te maken van het Caterham F1 Team en ik ben zeer enthousiast over de volgende stap in mijn carrière binnen de Formule 1. Het team is fris, met een aantal fantastische mensen. Tony Fernandes is uiterst ambitieus en hij heeft een heleboel zeer goede mensen samen gebracht om te helpen deze ploeg te laten groeien naar toekomstig succes. Ik verheug me om te leren en vooruit te gaan met het team, op en buiten de baan."
"Het is geweldig voor Nederland dat we weer een Nederlandse coureur hebben die is aangesloten bij de Formule 1. Het is goed voor de sport in Nederland dat er weer een Nederlandse coureur in de Formule 1 is. De belangstelling was misschien ietwat gedaald sinds de jaren Verstappen, maar ik hoop hetzelfde enthousiasme in mijn land los te kunnen maken en de Formule 1 echt naar ons land te brengen."

"Ik voel dat het team als geheel zeer ambitieus is. Het lijken zeer positieve mensen en ik denk dat we als team zeer snel kunnen opbouwen, groeien en ontwikkelen. Ik denk dat we dit jaar goed mee kunnen doen! We zullen zien na de test, maar ik heb echt het gevoel dat het een grote familie is." "Ik voel me zeer sterk, ik ben fit en ik mentaal klaar. Natuurlijk heb ik veel tijd doorgebracht met jongens die nu in de Formule 1 rijden en ik voel dat ik klaar ben voor deze stap. Ik wil McGregor en iedereen die mij heeft gesteund heeft in mijn carrière, bedanken voor het helpen met mijn volgende stap."

Niels Hendrix