ACO publiceert deelnemerslijst 80e 24 Uur van Le Mans

Gepubliceerd op 02 februari 2012 door Niels Hendrix

De Automobile Club de l'Ouest (ACO) en de FIA hebben vanmiddag de deelnemerslijst van de 24 Uur van Le Mans van 2012 vrijgegeven. Audi neemt daar alvast de leiding met vier inschrijvingen, waaronder twee hybride versies van haar R18 coupe. De Duitse fabrikant heeft ervoor gekozen om naast de nieuwe diesel-elektrische hybride, die sinds de herfst getest wordt, twee versies van de conventionele R18 turbodiesel in te zetten.

Audi Sport teambaas Wolfgang Ullrich: "De eerste testresultaten van de hybride auto zijn erg bemoedigend en we zijn benieuwd hoe deze technologie op het circuit van Le Mans gaat presteren. Desondanks zien we het potentieel van de conventionele auto, net als onze collega's op de productieafdeling doen. Daarom zijn we zeer verheugd dat de ACO en de FIA onze inschrijvingen geaccepteerd hebben en dat we met vier auto's op de grid zullen staan."

Zoals de Le Mans reglementen voorschrijven, moet bij elke deelnemende auto reeds één coureur genoemd worden. DTM coureur Oliver Jarvis staat genoteerd bij een van de conventionele R18's. In 2010 reed de Brit nog voor Kolles in een klanten Audi. Andre Lotterer, Allan McNish en Timo Bernard zijn de genomineerden voor de andere drie Audi's.
De R18 Hybrid, die naar verluid een vliegwiel gebruikt om energie op te slaan in plaats van accu's, maakt haar debuut tijdens de race op Spa van het FIA World Endurance Championship (WEC). Audi neemt met twee auto's deel aan het volledige WEC programma en met drie auto's aan de seizoensopener in Sebring en de 6 Uur van Spa-Francorchamps.


Vervolgens staat Toyota met haar twee van haar nieuwe TS030 Hybrids op de lijst. Super GT coureur Hiroaki Ishiura staat genoemd bij de tweede inschrijving en is daarmee de eerste bevestigde coureur van die auto. De cockpit van de eerste Toyota wordt door Alexander Wurz, Nicolas Lapierre en Kazuki Nakajima gedeeld.
Rebellion Racing zet twee Lola-Toyota's op de startgrid, waarbij onze landgenoot Jeroen Bleekemolen het tweede zitje deelt met Andrea Belicchi en Harold Primat, zoals we gisteren al berichtten.

Het Franse OAK Racing is ook weer van de partij. Net als Pescarolo dat naast haar eigen Pescarolo 03 Judd de Dome voor de Japanners zal runnen.
Nieuw op Le Mans is US Dyson Racing, de winnaars van de American Le Mans Series van 2011. Met twee nieuwe LMP1 Lola-Mazda B12/60 coupes zal het team voor het eerst Circuit de la Sarthe bestrijden.
Strakka Racing en JRM completeren met hun HPD ARX 03a Honda's de lijst van vijftien deelnemende LMP1's.

In de klasse LMP2 staat een recordaantal van achttien deelnemende auto's. Verder staan er negen LM GT Pro's en dertien LM GTE AM's op de lijst. De 56e inschrijving – die buiten mededinging meedoet – is de Amerikaanse Delta Wing.
Hieronder staat de volledige deelnemerslijst voor de 24 Uur van Le Mans 2012, die op zaterdag 16 juni van start gaat, alsmede de voorlopige lijst van teams die zich inschreven hebben voor het volledig WEC programma.

Klik hier voor de deelnemerslijst van de 24 Uur van Le Mans 2012
Klik hier voor de voorlopige deelnemerslijst van het WEC 2012

Niels Hendrix