Bleekemolen en Heidfeld voor Rebellion Racing in LMP1

Gepubliceerd op 01 februari 2012 door Niels Hendrix

Jeroen Bleekemolen zal samen met de reguliere coureurs Andrea Belicchi en Harold Primat de cockpit van de Rebellion Racing LMP1 (#13) delen tijdens de 12 Uur van Sebring, de openingsronde van het FIA World Endurance Championship (WEC), en ook tijdens de 80e editie van de 24 Uur van Le Mans.
In 2011 reed Bleekemolen ook al voor Rebellion Racing op Sebring en Le Mans, zij het toen met Neel Jani en Nicolas Prost. Zij behaalden toen het beste resultaat voor het team ooit door de 24 Uur van Le Mans als zesde te finishen en daarmee de eerste benzine aangedreven auto te zijn.

Bart Hayden, teammanager: "Ik ben verheugd Jeroen dit jaar weer in ons team te hebben tijdens de twee langste races van het seizoen. Jeroen is een goede langeafstandsracer. Constant, snel en een teamspeler."
Jeroen Bleekemolen: "Het is geweldig om terug te zijn bij Rebellion Racing voor de twee klassieke langeafstandsraces. We mikken op mooie resultaten. Ik ken alle mensen in het team nog van vorig jaar en ik heb twee sterke teamgenoten. Ik weet dat het team hard gewerkt heeft om het hele pakket van afgelopen jaar te verbeteren, dus we zouden er goed voor moeten staan."


Rebellion Racing op Le Mans in 2011

Tevens is Nick Heidfeld door Rebellion Racing aangekondigd als coureur in haar LMP1 bolide. De 34-jarige voormalige Duitse Formule 1 coureur zal voor het Zwitserse team in actie komen tijdens de 12 Uur van Sebring, de 6 Uur van Spa-Francorchamps en de legendarische 24 Uur van Le Mans. Heidfeld deelt het zitje van de #12 Lola-Toyota met Neel Jani en Nicolas Prost.

Bart Hayden: "We hadden een aantal opties in de vorm van sterke coureurs om naar ons team te halen in de langeafstandsraces zoals Sebring en Le Mans. Nick Heidfeld was beschikbaar en op zoek naar een nieuwe uitdaging. Nick is een waardevolle toevoeging aan het team. Hij is snel, ervaren, enthousiast en blij om deel uit te maken van Rebellion Racing. Wij zijn verheugd Nick in het team te verwelkomen en kijken uit naar de start van het seizoen volgende maand bij de 12 Uur van Sebring."

Nick Heidfeld: "Ik kijk echt uit naar deze nieuwe uitdaging en in het bijzonder naar de eerste race op Sebring, een nieuw circuit voor mij, over slechts een paar weken. Na mijn optreden op Le Mans in 1999 wist ik altijd dat ik terug wilde keren naar de langeafstandsracerij. Ik ben erg blij om dat bij Rebellion Racing te kunnen doen en ik hoop hun al indrukwekkende prestaties uit te kunnen bouwen."

Niels Hendrix