scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Peugeot stopt met Le Mans

Gepubliceerd op 18 januari 2012 door Niels Hendrix

Peugeot heeft bekend gemaakt haar deelname in de langeafstandsracerij per direct te beëindigen. Behalve dat het Franse fabrieksteam niet mee zal rijden in het WEC (World Endurance Championship) zal er dus ook geen Peugeot te zien zijn op Le Mans.
Peugeot is altijd Audi's voornaamste rivaal geweest in de sportscars, sinds 2007 met verschillende varianten van haar diesel 908 prototypes in de 24 Uur van Le Mans en de bijbehorende serie.

Het besluit komt als een onaangename verrassing en niet in de laatste plaats voor de vele aanhangers van het merk.
"Het besluit is genomen in de context van de moeilijke economische omstandigheden in Europa", zo luidt de verklaring. "Peugeot heeft ervoor gekozen om in 2012 haar middelen in te zetten op haar verkoopprestaties."


In 2011 bezette de Peugeot 908 de plaatsen twee, drie en vier op Le Mans

De overwinning bij de 24 Uur van Le Mans in 2009 was het grootste succes van Peugeot. Afgelopen jaar won het team nog de Intercontinental Le Mans Cup, voordat de serie dit jaar onder de naam WEC verder ging.
De beslissing om het programma te stoppen, volgt na dalende verkoopcijfers voor de Peugeot groep en is een zware klap voor het WEC, dat zich opmaakte voor een seizoenslange strijd tussen Audi en Peugeot.

Toyota is net begonnen aan een nieuw LMP1 programma en zal komend jaar nog niet volop deelnemen, terwijl Porsche haar nieuwe LMP1 auto niet voor 2014 de baan opstuurt. De leegte die Peugeot achterlaat, lijkt op de korte termijn dus niet opgevuld te gaan worden.

Niels Hendrix