"> Williams bevestigt Bruno Senna als tweede coureur - news.verstappen.com
scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Williams bevestigt Bruno Senna als tweede coureur

Gepubliceerd op 17 januari 2012 door Niels Hendrix

Het Williams Formule 1 team heeft vandaag bekend gemaakt dat Bruno Senna een contract getekend heeft als coureur. De 28-jarige Braziliaan komt bij het Britse team naast Pastor Maldonado te rijden en volgt zijn landgenoot Rubens Barrichello op, voor wie de Formule 1 loopbaan na negentien seizoenen ten einde lijkt te komen.

Senna werd halverwege 2011 bij Renault aangetrokken om Nick Heidfeld te vervangen, maar wist niet meer dan twee punten te scoren.
"Bruno heeft in twee seizoenen Formule 1 nog niet de optimale omstandigheden gekend om constant te presteren", aldus teambaas Frank Williams. "Daarom was het belangrijk om veel tijd met hem door te brengen. Zowel op de baan als in onze simulator heeft hij bewezen snel te zijn en technisch inzicht te hebben. Bovendien is hij een vlotte leerling."


Bruno Senna in Williams outfit

"Ik voel me bevoorrecht dat Williams voor mij heeft gekozen", laat Senna weten. "Het is een team met een enorme historie. De selectieprocedure was intensief, maar de tijd die ik op de fabriek heb doorgebracht, heeft me duidelijk gemaakt dat het team bestaat uit geweldige mensen en beschikt over de juiste middelen om het dit seizoen beter te doen."

Net als de kenmerkende gele helm in de zwartgouden bolide, roept ook de aanwezigheid van Senna bij Williams herinneringen aan het verleden op. Bruno's oom Ayrton reed in 1994 zijn laatste races voor Williams.
"Het wordt erg speciaal om voor hetzelfde team te rijden als mijn oom", zegt Senna. "Sommige teamleden hebben nog met Ayrton samengewerkt. Hopelijk kunnen we de mooie momenten herinneren en daar een paar nieuw aan toevoegen."

Niels Hendrix