scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Column Frans Verschuur: Jaloezie in de autosport

Gepubliceerd op 01 januari 2012 door Niels Hendrix

Binnen de nationale autosport is hij één van de bekendste teambazen en hij heeft als coureur, maar zeker ook als teambaas, de nodige successen weten te boeken tijdens zijn loopbaan. We doelen natuurlijk op Frans Verschuur, de drijvende kracht achter Equipe Verschuur.
De geboren Nijmegenaar begon zo'n 30 jaar geleden als coureur, maar crosste daarvoor al op motoren. Eind jaren zeventig zette hij zijn eerste serieuze stappen in de autosport, in de Formule Ford en later de Formule Ford 2000. Halverwege de tachtiger jaren kwam de overstap naar de toerwagens, waarin hij in de jaren negentig in Nederlandse kampioenschappen en Europese competities reed. Zijn palmares eindigen in 2005, in de Porsche GT3 Cup.

De inmiddels bijna 58-jarige Verschuur heeft de laatste jaren als teambaas ruim 30 auto's onder zijn hoede gehad. Dit jaar zijn dat er nog altijd vijftien. Wat minder omdat de gedreven teambaas weigert kwantiteit boven kwaliteit te stellen.
In 2008 strikt Verschuur Jos Verstappen als een van zijn coureurs voor het naar zijn plan opgezette team Van Merksteijn by Equipe Verschuur. De prestaties met de Porsche RS Spyder zijn fenomenaal en samen met Peter van Merksteijn en Jeroen Bleekemolen is Jos onverslaanbaar. Niet alleen de Le Mans Series worden glansrijk gewonnen, maar ook de befaamde 24 Uur van Le Mans wordt door het Nederlandse team gewonnen.


Frans Verschuur

Met net zoveel enthousiasme als hij zijn rol als teambaas vervult, reageerde Verschuur op het verzoek om een column voor de Verstappen Info Page te schrijven. Hij heeft daarbij het recent spelende Dakar verhaal – waarbij er gesproken werd over Jos als vervanger voor Frits van Eerd in de DAF/Jumbo truck – aangegrepen om zijn mening en ervaringen over de jaloezie in de autosport op te tekenen.
Klik hier om de column van Frans Verschuur te lezen of klik in de linkerbalk onder "Columns" op "Jaloezie in de autosport".

Niels Hendrix