scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Geen Jos in Dakar Jumbo truck maar Jasper van den Heuvel

Gepubliceerd op 16 december 2011 door Niels Hendrix

Niet Jos Verstappen maar rallycoureur en ex-Nederlands kampioen Jasper van den Heuvel uit Barneveld zal als vervanger van Frits van Eerd zijn debuut maken in de Dakar rally. Van Eerd, de algemeen directeur van Jumbo Supermarkten, kon een deelname niet combineren met zijn drukke werkzaamheden na de overname van C1000 door Jumbo.

In eerste instantie was Jos benaderd ter vervanging in de DAF-truck, maar het is hem niet gelukt om nog op tijd zijn vrachtwagenrijbewijs te halen. Vorige week liet Jos al weten – in reactie op een bericht op Dakar.com - dat het moeilijk zou worden om als ingeschrevene in België zijn rijbewijs en benodigde papieren op zo'n korte termijn rond te krijgen. Daar heeft hij helaas gelijk in gekregen.

Van den Heuvel gaat de nieuwe uitdaging graag aan: "Meerijden in Dakar is een droom die ineens uitkomt. Een geweldige uitdaging en ik zal de eer van Frits en Jumbo met verve verdedigen. Ik weet dat de nieuwe truck nog beter is dan de vorige en het team zeer ervaren is. Dus dat belooft veel goeds!"

Van Eerd vindt het jammer dat hij verstek moet laten gaan bij Dakar, maar dit besluit is volgens hem onvermijdelijk: "Gelukkig heb ik in Jasper echt een geweldige vervanger. Hij is een ervaren coureur met een indrukwekkende internationale carrière, uit een beroemde rallyfamilie en met een winnaarmentaliteit die past bij Jumbo. Met Jasper hebben we een echte topper in onze truck zitten!"

Niels Hendrix