scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Renault F1 bevestigt Grosjean

Gepubliceerd op 09 december 2011 door Geert van Dijk

Romain Grosjean maakt het komende seizoen een comeback in de Formule 1. Renault heeft besloten hem te contracteren voor het tweede stoeltje naast Kimi Räikkönen. De Fransman vervangt Vitaly Petrov. Met dit nieuws – dat vlak na de aankondiging van de terugkeer van Räikkönen in de Formule 1 komt – verzekert Lotus Renault zich er ook van dat olie- en benzinesponsor Total het team blijft steunen.

"Ik ben erg enthousiast een van de rijders voor Renault te zijn in 2012", zegt Grosjean. "Er staat een grote grijns op mijn gezicht bij het vooruitzicht achter het stuur van de nieuwe auto plaats te nemen en ik zie het als een voorrecht dat mij deze kans geboden wordt. Om een voormalig wereldkampioen – die zijn comeback maakt in de Formule 1 - als teamgenoot te hebben, zal een fantastische ervaring zijn. Ik ben ervan overtuigd dat mijn prestaties hierdoor positief beïnvloed zullen worden. Ik denk dat mijn succesvolle seizoen in de GP2 me geholpen heeft volwassener te worden en ik ben een completere coureur dan de vorige keer dat ik aan de Formule 1 deelnam. Naar Enstone terugkeren, voelt aan als thuiskomen. Ik zal het team niet teleurstellen en wil iedereen die mijn terugkeer mogelijk heeft gemaakt bedanken. In het bijzonder wil ik Total, dat me sinds 2006 steunt, en Gravity Sport Management bedanken."


Grosjean en Lotus Renault zijn geen onbekenden voor elkaar

Teameigenaar Gerard Lopez vertelt: "Verleden week vertelde ik dat het team aan het begin van een nieuwe periode staat. Dat we Grosjean aankondigen als coureur voor volgend jaar is fantastisch nieuws. Het zal ons helpen ons doel, terugkeren naar de top van de Formule 1, te bereiken."

De terugkeer van Grosjean naar de Formule 1 gaat ten koste van Petrov, wiens toekomst bij het team twijfelachtig was sinds hij zich na de Grand Prix van Abu Dhabi zeer negatief over het team uitte. De Rus had een aantal dagen de tijd gekregen om te besluiten wat hij wilde gaan doen, maar uiteindelijk kondigde Renault aan, dat Grosjean diens plaats inneemt.
Het nieuws betekent ook dat Bruno Senna, die sinds de Grand Prix van België voor Renault reed, op zoek moet naar een ander stoeltje.

Teambaas Eric Boullier, die zich er sterk voor maakte Grosjean een tweede kans te geven in de Formule 1, heeft er alle vertrouwen in dat de GP2 kampioen zijn werk goed zal doen. Ook wenst hij Petrov en Senna een goede toekomst. "We waren onder de indruk van de vrije trainingen van Grosjean in Abu Dhabi en Brazilië. We hebben er alle vertrouwen in, dat deze keuze ons helpt bij de opbouw van het team. Ik wil Vitaly Petrov en Brunno Senna bedanken voor hun bijdragen aan het team dit jaar en wens ze het beste voor de toekomst."

Geert van Dijk