scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Reacties van de coureurs na afloop van ROC 2011

Gepubliceerd op 04 december 2011 door Niels Hendrix

De nieuwe ROC Champion Of Champions titel is voor Sébastien Ogier, die een schitterende overwinning behaalde op de zondag van de Race Of Champions in Düsseldorf.
De Franse rallycoureur versloeg in de finale achtvoudig 24 Uur van Le Mans winnaar Tom Kristensen, maar de Deen genoot desondanks omdat hij Michael Schumacher en Sebastian Vettel voor hun thuispubliek had weten te kloppen. De twee finalisten lieten een keur aan autosportgrootheden achter zich in de heads-up strijd in het Esprit stadion.
Na een enerverende middag vol actie, was dit het commentaar van de coureurs:

Sébastien Ogier (Champion Of Champions): "Ik ben enorm blij. Het was een schitterend weekend. Tom is een zeer goede coureur en om tijdens mijn debuut hier de finale te winnen is ongelooflijk. Je moet niet alleen wennen aan de verschillende auto's, maar ook aan de baan. Maar het ging niet verkeerd en ik heb alles gegeven. Ik heb veel lol gehad en wil Jan Kopecký feliciteren met zijn goede race in de Skoda, waar ik volgend jaar voor uitkom. Ik vond het een eer om uitgenodigd te worden voor de Race Of Champions. Het is erg leuk om te doen en om de kans te hebben al deze andere grote coureurs te ontmoeten. Het is een feestelijke manier om het jaar af te sluiten."


Kampioen Sébastien Ogier


Kristensen wint de zinderende halve finale van Schumacher

Tom Kristensen (tweede): "Sébastien is de terechte winnaar. Hij kon beter uit de voeten op de koude banden, vooral in de ROC auto. Maar het is erg leuk om in zoveel verschillende auto's te rijden. Het is een geweldige ervaring en bijzonder om het op beide dagen tot de finale te schoppen. Dat ik zowel Sebastian Vettel als Michael Schumacher vandaag verslagen heb, was een mooi prestatie, zeker hier in Duitsland. Maar het is wat vreemd om dat te vieren voor een publiek dat liever een ander resultaat ziet! Ik heb mijn best gedaan in de finale en ik geniet ervan om aan dit evenement mee te doen. Dit is zelfs bijna beter dan Kerstmis!"

Michael Schumacher (halve finalist): "Natuurlijk had ik graag verder willen komen, maar het hele idee van dit evenement is de sfeer er omheen en het plezier onderling. Proficiat aan Tom Kristensen voor het mij eruit gooien in de halve finale, het was krap. Maar het gaat niet om de twee honderdsten verschil of het feit dat ik Sebastian daarvoor al verslagen had. Winnen voelt altijd goed, zeker, en winnen van een goede coureur is zelfs beter. Maar winnen of verliezen, ik heb echt genoten van dit weekend, zoals altijd."


Schumacher oogstte applaus van het publiek


Oordoppen waren geen overbodige luxe

Martin Tomczyk (halve finalist): "Het ging vandaag erg goed. Op zaterdag had ik slechts één ronde met elke auto gereden en wist ik niet wat ik kon verwachten. Maar het ging lekker en om Mattias Ekström in een rallyauto te kloppen is ongelooflijk. Het is mooi om in verschillende auto's uit te komen en ik heb in het bijzonder genoten van mijn eerste echte race in een rallyauto. Het is puur genieten. Er zijn hier zeer goede coureurs aanwezig en ik waardeer het echt om het tegen al die verschillende deelnemers van over de hele wereld op te nemen."

Sebastian Vettel: "Er hing een geweldige sfeer, niet alleen gisteravond maar ook vandaag. We hebben gisteravond flink gefeest, maar dat was niet mijn probleem toen ik tegen Michael reed. Na de eerste ronde lag ik wat achter, maar toen ik in probeerde te lopen, maakte ik een paar kleine foutjes. Het is jammer dat ik eruit lag, maar zo gaat dat. Het was bijzonder om hier weer te zijn en plezier hebben was het voornaamste doel dit weekend."


Vettel won op zaterdag al samen met Schumacher de ROC Nations Cup


Grosjean wacht in de catacomben tot hij de baan op mag

Romain Grosjean: "Het was jammer dat ik er met zo'n klein verschil in de groepsfase uit lag, maar dat zijn de regels. Ik dacht dat ik door was, maar ik was een halve seconde te langzaam in de beslissende rondetijden. De Race Of Champions is iets speciaals. De beste coureurs ter wereld zijn aanwezig en het is een mooie show om al deze mannen op de limiet te zien rijden. De ROC auto is super en ik was aangenaam verrast door de World Touring Racecar. Dit was de eerste keer dat ik een rallyauto reed en ik heb ervan genoten. Maar het belangrijkste is dat ik elke rit in een auto plezier had en om het publiek in het stadion op een show te trakteren."

Vitaly Petrov: "Het was jammer dat ik vandaag niet verder ben gekomen maar ik heb toch een goed weekend gehad. Het was een interessant gevoel om Michael Schumacher gisteren in de ROC Nations Cup te verslaan. Sommige coureurs hebben hier al veel geracet, dus zij weten wat ze doen. Ik kon beter uit de voeten met de KTM X-Bow dan de World Touring Racecar, die lastig te besturen is omdat hij zo groot is. Maar de meeste auto's waren prima en ik genoot ervan om er aan te wennen."


65.000 toeschouwers bij de Race Of Champions


Op drie wielen met Albuquerque

Jan Kopecký: "Ik had een hele goede race tegen Sébastien Ogier in de Skoda. Ik was te laat weg bij de start en verloor tijd in de eerste ronde, maar maakte geen enkele fout in de tweede ronde en versloeg hem met een tiende. Verder had ik het zwaar. In de andere auto's had ik het vertrouwen niet, omdat de training maar twee rondjes duurde. Tegen Mattias Ekström racete ik in een Audi, dus ik wist dat het lastig zou worden om hem te verslaan tenzij hij een fout maakte. Maar ik vond het leuk om hier te zijn, want alle andere coureurs zijn echt geweldig en altijd bereid tot een praatje."

Filipe Albuquerque: "Ik hou van dit evenement, maar het had vandaag echt niet slechter kunnen gaan. Nadat ik vorig jaar gewonnen had, waren de verwachtingen hooggespannen, maar in de eerste race viel de auto gewoon stil. Daarna kon ik me helaas niet revancheren in de andere heats. Het bewijst dat het niet eenvoudig is om de Race Of Champions te winnen, maar het blijft een geweldig evenement en ik heb mezelf vorig jaar al bewezen."


Button in de KTM X-Bow


Coulthard verloor de kwartfinale van Tomczyk

Jenson Button: "Vorig jaar heb ik de Race Of Champions moeten missen vanwege andere verplichtingen, maar het is goed om terug te zijn. Ik mag dan niet gewonnen hebben, maar het is altijd een bijzonder evenement met een mooie sfeer. Je neemt het op tegen mannen uit je eigen klasse plus andere wereldrijders uit de auto-, motor- en rallysport. Normaal zou je deze mannen niet tegenkomen, dus ik heb zowel van het rijden als de avonden genoten. De faciliteiten zijn ook fantastisch, het circuit is geweldig en het stadion is schitterend."

David Coulthard: "Dit evenement gaat over vriendschap tussen coureurs. Het is gewoon leuk om mee te doen. Het is een race van slechts twee ronden, maar omdat je eerst de ROC Nations Cup rijdt, wil je je teamgenoot niet in de steek laten. Daarna komt de individuele ROC en alle sociale contacten buiten de auto. Zonder organisator Fredrik Johnsson zou dit niet plaatsvinden. Hij weet mensen te interesseren en erbij te betrekken. Jenson, Michael en Sebastian hebben net ongelooflijk lang F1-seizoen achter de rug, maar toch komen ze graag hier. Als dit een promotionele activiteit was geweest of het had geleken op werk, was dat nooit het geval geweest!"

Niels Hendrix