scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Column Mark Koense: Alles of niets

Gepubliceerd op 01 december 2011 door Niels Hendrix

Achter de schermen van de autosportwereld werken talloze mensen die nooit in de spotlights zullen komen te staan. Mark Koense is zo'n persoon. Jarenlang was hij werkzaam in de Formule 3000 en Formule 1, voordat hij samen met Jan Lammers het autosportmarketingbureau M&Jays oprichtte. Daarna stond hij samen met Lammers als zakelijk partner aan de wieg van het raceteam Racing for Holland, waar hij de rol van teammanager vervulde. Vervolgens raakte Mark Koense nauw betrokken bij het Nederlandse Ferrari-team Barron Racing.

Tegenwoordig is hij mede-eigenaar en hoofdredacteur van het RTL GP Magazine en met M&Jays nog altijd actief achter de schermen van de internationale autoracerij.
Samengevat weet Mark Koense dus waar hij over praat als het op autosport aankomt. Hij kent het wereldje.


Als journalist kreeg Mark Koense de unieke ervaring van het zelf rijden in een Formule 1 auto (Le Luc, Frankrijk)

Voor de Verstappen Info Page heeft Mark Koense de pen ter hand genomen en zijn visie op de alles of niets mentaliteit van Jos Verstappen in een column gegoten. Vanzelfsprekend kennen we allemaal de gedrevenheid die Jos laat zien achter het stuur van een raceauto. Dan is het de tanden in het stuur. Geen genoegen nemen met de tweede plek. De dood of de gladiolen.
Mark Koense trekt die vergelijking al mijmerende door naar de carrière van Jos.
Klik hier om de column van Mark Koense te lezen of klik in de linkerbalk onder "Columns" op "Alles of niets".

Niels Hendrix