scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

2010 Champion Of Champions Albuquerque keert terug

Gepubliceerd op 24 november 2011 door Niels Hendrix

Felipe Albuquerque komt op zondag 4 december in Düsseldorf zijn Champion Of Champions titel verdedigen tijdens de Race Of Champions. Hij versloeg in 2010 op dezelfde locatie Sebastian Vettel in de halve finale voor hij in de best-of-three finale won van meervoudig WRC kampioen Sébastien Loeb.

De Portugese coureur was in 2011 voor Audi actief in de DTM, waar hij in Valencia het podium wist te bereiken. Nu keert hij terug naar de ROC om te proberen zijn titel te prolongeren. Albuquerque zal ook op zaterdag 3 december tijdens de ROC Nations Cup in actie komen als teamgenoot van David Coulthard in het Team All Stars.


Filipe Albuquerque en Sebastién Loeb tijdens ROC 2010

Albuquerque laat weten: "De Race Of Champions van vorig jaar heeft enorm veel voor mij betekend, dus ik kijk er naar uit om terug te keren. Vanaf het begin moest ik het tegen goede coureurs opnemen. Ik heb Vettel twee keer moeten verslaan en tijdens de finale tegen Loeb was het echt spannend. Maar ik reed gewoon mijn race, maakte geen fouten en alles pakte goed uit. Ik had me niet meer kunnen wensen. Nu zijn er geen verrassingen meer en ga ik weer mijn best doen. Een klein foutje kan je de kop kosten in deze competitie, dus ik probeer er zo soepel mogelijk doorheen te komen."

ROC organisator Fredrik Johnsson voegt toe: "Filipe's prestatie om de Champion Of Champions van 2010 te worden in zo'n sterk deelnemersveld was een waar autosportsprookje. Het publiek was enthousiast en ik ben blij dat hij sindsdien alleen maar sterker is geworden. Vanzelfsprekend verdient onze kampioen een uitnodiging om zijn titel te verdedigen, dus Filipe heeft nu de kans om te laten zien dat hij geen eendagsvlieg was, toen hij de beste coureurs ter wereld versloeg."

Niels Hendrix