scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Kubica mist start seizoen 2012

Gepubliceerd op 23 november 2011 door Geert van Dijk

Kubica heeft het Renault team laten weten dat hij, als gevolg van zijn rally-ongeluk begin dit jaar, niet op tijd hersteld zal zijn om de start van het Formule 1 seizoen in 2012 mee te maken.

De Pool zegt er het volgende over: "Ondanks dat ik de afgelopen weken bijzonder hard heb gewerkt aan mijn herstel, kwam ik tot de conclusie dat ik niet op tijd fit zal zijn voor de start van het komende seizoen. Ik heb met het team gebeld en ze geïnformeerd over de situatie. Het was voor mij een moeilijk, maar realistisch besluit. Ik weet dat het Renault team zich voor moet bereiden op het komende seizoen. Daarom was het niet juist geweest het team nog langer op mij te laten wachten. Mijn herstel is nog steeds zeer hoopgevend en mijn artsen zijn onder de indruk. Ik heb gewoon meer tijd nodig, aangezien ik honderd procent fit wil zijn voor ik weer ga racen. Verder vind ik het jammer dat ik niet meer nieuws kan brengen. Ik wil mijn vrienden van de media bedanken voor hun begrip hiervoor. Het is voor mij de beste manier om met deze moeilijke periode in mijn leven om te gaan."


Het duurt nog even voor we Kubica weer in raceoverall zien

Renault verklaarde dat Kubica inmiddels weer zonder steun kan lopen. Tevens kan hij zijn hand en elleboog bewegen. Het team zal Robert zo veel mogelijk helpen bij zijn herstel. Ook staat er voor Kubica een testauto klaar, zodat hij zodra hij daar aan toe is weer kan gaan rijden. Bovendien zijn de onderhandelingen over een verlenging van zijn contract – Kubica's contract loopt eind 2012 af – in gang gezet.
Renault gaat nu de opties bekijken voor de rijdersbezetting van 2012. "Natuurlijk is iedereen vandaag erg teleurgesteld”, zegt teambaas Eric Boullier. "Dat Robert bij de start van het seizoen in Australië niet zal rijden, was niet waar we op hoopten. Hij heeft echter – in het belang van Lotus Renault GP – een verstandig besluit genomen. We staan voor honderd procent achter hem en we zullen hem zo veel mogelijk helpen. Als hij terugkomt, staat er een compleet programma voor hem klaar bestaande uit tijd in de simulator, een eenzitter en tijd op de baan in een Formule 1 auto. Ondertussen zullen we gesprekken starten met een aantal coureurs om onze rijdersbezetting voor volgend jaar zo snel mogelijk rond te krijgen. Robert werkt stap voor stap aan zijn herstel en zal weer in een raceauto rijden zodra hij denkt dat het kan. Namens ons volledige team, wens ik hem een voorspoedig herstel."

Geert van Dijk