scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Glock en Scheider team bij ROC

Gepubliceerd op 07 november 2011 door Niels Hendrix

Gastheer Duitsland zal met twee teams deelnemen aan de Race Of Champions Nations Cup op zaterdag 3 december. Timo Glock en Timo Scheider zullen de krachten bundelen en "SAT1 Team Germany 2" vormen in de strijd tegen onder andere viervoudig ROC Nations Cup winnaars Sebastian Vettel en Michael Schumacher.

Glock kent een drukke en succesvolle autosportcarrière aan beide zijden van de oceaan, waarbij hij inmiddels een vaste positie op de Formule 1 grid heeft verworven. De GP2 kampioen van 2007 heeft al drie maal het F1-podium mogen betreden en steekt heden ten dage zijn energie in het verder naar voren brengen op de grid van het Marussia Virgin Racing team.

Scheider racet al meer dan een decennium in de Duitse DTM toerwagen series, waarbij hij tweemaal het kampioenschap won voor het fabrieksteam van Audi (in 2008 en 2009). Hij won ook de 24-uursraces van Spa en de Nürburgring.

Glock laat weten: "Alleen 's werelds beste coureurs worden uitgenodigd voor de ROC Nations Cup, dus het is een eer om tot deze groep te behoren. Ik zal ook tegen enkele Formule 1 coureurs rijden, dus het wordt interessant om tegen elkaar te strijden in gelijke auto's. Buiten dat kijk ik ernaar uit om mijn collega coureurs in een relaxte omgeving te ontmoeten, weg van de F1 paddock. Ik ben ervan overtuigd dat het evenement zowel op als naast de baan veel plezier zal bieden."


Vettel en Schumacher deden al vaker samen mee


Jos Verstappen rijdt op zondag 4 december mee in de ROC Legends Cup

Scheider voegt toe: "Ik heb er zin in om samen met Timo Glock het tweede Duitse team te gaan vormen. Het behoeft geen toelichting dat het team bestaande uit twee Formule 1 wereldkampioenen als het eerste Duitse team beschouwd wordt. Maar dat betekent niet dat we niet ons uiterste best gaan doen om hen te verslaan. Mijn teamgenoot is een ongelooflijke snelle coureur en we gaan niet alleen lol hebben met elkaar maar zullen zeker ook competitief zijn. Ik ga absoluut mijn best doen om snel en succesvol te zijn in mijn eerste ROC Nations Cup."

ROC organisator Fredrik Johnsson: "Het ROC gastland had twee teams in de ROC Nations Cup tijdens de edities in Parijs en Londen en dat is dit jaar weer het geval. Met Michael en Sebastian als landgenoten blijft er meestal weinig hoop over voor andere Duitsers om mee te rijden in de ROC Nations Cup. Vandaar dat we een tweede Duitse team hebben toegevoegd. Of moet ik zeggen het Timo team..."

De organisatie heeft tevens bekend gemaakt met welke auto's er geracet gaat worden op het unieke circuit in de Esprit arena in Düsseldorf. Naast de 5.2 liter, 525pk sterke Audi R8 LMS zijn dat de Skoda Fabia Super 2000, de VW Scirocco Cup, de KTM X-Bow, de ROC auto, de RX-150 en een World Touring Racecar.

Niels Hendrix