scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

ROC verwelkomt Vitaly Petrov als eerste Russische deelnemer

Gepubliceerd op 01 november 2011 door Niels Hendrix

De Russische coureur Vitaly Petrov zal acte de presence geven bij de Race Of Champions 2011 begin december in de Esprit arena in Düsseldorf (Duitsland). De Formule 1 coureur kent dit jaar een sterk seizoen bij het Lotus Renault team. Na een podiumfinish tijdens de eerste race van 2011 in Australië volgden er regelmatig finishes in de punten, hetgeen hem op dit moment een negende plaats in het kampioenschap oplevert.

In tegenstelling tot het gros van het F1-veld leerde Petrov de beginselen van de autosport niet op de kartbaan. De in het Russische stadje Vyborg geboren coureur had geen kartbaan in de nabijheid, dus begon hij zijn carrière in rally sprints en races op ijs. Na in 2002 elke race in de Lada Cup gewonnen te hebben, begon Petrov aan de gewoonlijke manier naar de top van de autosport via een paar succesvolle jaren in de GP2.


Petrov, een gevaarlijke outsider?

Petrov liet weten: "Het was een grote eer om de eerste Russische coureur in de Formule 1 te zijn en nu ben ik verheugd om de eerste Rus te zijn die deelneemt aan de Race Of Champions. Ik volg het evenement al jaren en weet dat alle rijders beweren voor de lol te komen, terwijl ze tot het uiterste gaan als ze achter het stuur zitten. Ik heb nooit eerder in een dergelijk evenement met zoveel verschillend materiaal geracet, maar misschien kan mijn ongebruikelijke achtergrond uit de rally sprints me hierbij helpen. Ik ga mijn best doen!"

ROC organisatie Fredrik Johnsson: "We proberen altijd onze horizon te verbreden bij de Race Of Champions, dus we zijn enthousiast onze eerste Russische coureur te hebben gestrikt. Vitaly had een mooie GP2 carrière en heeft dat doorgezet in de Formule 1 in de laatste twee jaren. We kijken ernaar uit om hem tegen de beste coureurs aan het werk te zien bij de ROC in het eerste weekend van december."

Niels Hendrix