scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

DTM Sieger Tomczyk bij ROC

Gepubliceerd op 23 oktober 2011 door Niels Hendrix

Pasgekroond DTM kampioen Martin Tomczyk zal dit jaar zijn debuut maken bij de Race Of Champions, dat op 3 en 4 december in Düsseldorf plaatsvindt.
Tomczyk domineerde het Duitse toerwagenkampioenschap in 2011 en bezegelde de titel al voor het afsluitende raceweekend op Hockenheim. De Duitse coureur finishte in alle tien de races in de punten, won drie maal en stond daarnaast vijf maal op het podium. Een prestatie die des te opmerkelijker is aangezien hij de eerste coureur is die het kampioenschap in een "Jahreswagen" – een één jaar oude bolide – weet te winnen.

Tomczyk is de derde coureur uit de toerwagens die tot op heden bevestigd is voor de ROC 2011, naast DTM collega en ROC specialist Mattias Ekström en drievoudig WTCC kampioen Andy Priaulx. Vanwege zijn drukke agenda zal Tomczyk niet meerijden in de ROC Nations Cup op zaterdag 3 december, maar dus wel van de partij zijn in de individuele Race Of Champions op zondag 4 december.


DTM kampioen 2011: Martin Tomczyk

"Alleen 's werelds beste coureurs worden uitgenodigd om mee te doen aan de Race Of Champions", aldus Tomczyk. "Dus het feit dat ik me als DTM kampioen tot dit selecte gezelschap mag begeven, maakt me trots. Het telkens wisselen van type auto lijkt me de grootste uitdaging bij de Race Of Champions. Ik ben kan niet wachten om te ervaren om met rally auto's, open buggy's en al het andere met vier wielen te racen."

"Mijn vriend en collega Audi coureur Mattias Ekström, die de Race Of Champions meermaals won, vertelde me dat de ROC in Düsseldorf alles behalve een demonstratie evenement is. Ja, de coureurs zijn relaxed en hebben onderling lol. Maar vanaf het moment dat de toppers uit de Formule 1, het World Rally Championship en alle andere klassen hun helm opzetten, is de lol over en begint het gevecht om elke centimeter asfalt. Vanzelfsprekend ga ik mijn uiterste best doen in de strijd om de titel 'Champion Of Champions'".

Niels Hendrix