scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max sluit seizoen af en richt zich op 2012

Gepubliceerd op 07 oktober 2011 door Niels Hendrix

Eigenlijk stond er nog een WSK race, de Final Cup, op het programma van Max Verstappen, maar de CRG-fabriekscoureur heeft besloten deze aan zich voorbij te laten gaan. De Verstappens zagen er te weinig toegevoegde waarde in om er eind oktober nog voor naar midden Italië af te reizen.

In plaats daarvan hebben Jos en Max het vizier gericht op het seizoen 2012, waarin de overstap naar de meest competitieve kartklasse KF1 gemaakt gaat worden. Hoewel een beslissing omtrent de keuze voor een team nog op zich laat wachten, worden er reeds gesprekken gevoerd om tot de best mogelijke combinatie van motor en chassis te komen voor Verstappen junior.

Max, kampioen in de WSK Euro Series 2011

De balans voor 2011 kan dus opgemaakt worden en het is een jaar met wisselende resultaten geworden. De aanloop was goed, met een tweede plaats in de Winter Cup en een derde plek in de eerste race van de WSK Master Series.
In de WSK Euro Series bleek Max oppermachtig en werd hij met afstand kampioen. Een grandioze prestatie, zeker gezien het feit dat Max vanwege een ribblessure de derde ronde van het vier ronden tellende kampioenschap moest missen, maar dus alsnog zijn Europese titel prolongeerde.
In het CIK-FIA European Championship en de CIK-FIA World Cup, die beiden over een enkel weekend gereden werden, had Max pech. In beide weekenden werd hij in de finales van de baan gereden en kon hij een goede klassering op zijn buik schrijven.

Via de kalender van Max kunnen alle raceverslagen van 2011 nagelezen worden.