scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

RTL GP Magazine nr. 5: Jos, de opkomst van een fenomeen

Gepubliceerd op 06 oktober 2011 door Niels Hendrix

RTL GP Magazine besteedt dit jaar uitgebreid aandacht aan Jos Verstappen. In de nieuwste editie het vijfde en laatste deel van een unieke reeks genaamd 'De opkomst van een fenomeen'. Deze keer blikt Jos terug op zijn debuut in de Formule 1; bijgaand alvast een citaat uit het openhartige gesprek over zijn tests met Footwork en McLaren, de onderhandelingen met Ron Dennis en zijn deal met Benetton.

"In iets meer dan twee jaar ben ik van het jongetje uit Limburg een Formule 1-coureur geworden. Daar was ik nog niet aan toe. Ik denk nog wel eens terug aan een uitspraak van Huub: 'Nu komen we in de hoogste klasse en het kan best zo zijn dat je nooit meer een wedstrijd wint'. We wisten dat het zwaar zou worden maar dat het zo allemaal zou lopen, dat had niemand kunnen voorspellen. Ik werd van het ene in het andere diepe water gedonderd. Als coureur, maar ook als mens. Van een tentje op de kartbaan naar het kantoor van Flavio Briatore..."


Jos was 22 jaar bij zijn debuutrace in de Formule 1

Het RTL GP Magazine met deel 5 uit de serie 'De opkomst van een fenomeen' ligt nu in de winkel, inclusief foto's van o.a. de tests met Footwork (Estoril) en McLaren (Silverstone).

Zie ook www.formula-once.nl.

Niels Hendrix