scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Jos in actie tijdens Race Of Champions in Düsseldorf

Gepubliceerd op 05 oktober 2011 door Niels Hendrix

Jos Verstappen zal deelnemen aan de Race Of Champions, die op 3 en 4 december in Düsseldorf op het programma staat. Het is voor Jos de eerste keer dat hij op het jaarlijkse internationale autosport evenement in actie komt.
In de Race Of Champions komen de beste coureurs uit de racerij en rallysport uit. Het is de enige competitie ter wereld waar sterren uit de Formule 1, het World Rally Championship, Nascar, DTM, World Touring Cars, Le Mans en X-Games het in identieke auto's in een rechtstreeks duel tegen elkaar opnemen.

Jos zal op zondag 4 december uitkomen in de Legends Cup. Hij neemt het daarin op tegen Heinz-Harald Frentzen, de coureur die na zijn Formule 1 carrière nog DTM, Speedcar Series en de 24 Uur van Le Mans reed. Ook treedt Jos aan tegen Hans-Joachim Stuck, de inmiddels 60-jarige Duitser die ervaring heeft van F1 tot en met touring cars en nog altijd actief is in lange afstandsracen. De vierde coureur in de Legends Cup is de door de wol geverfde Duitse rallyveteraan Armin Schwarz.
Iedere rijder zal uitkomen tegen de overige drie coureurs. De beste twee gaan daarna de strijd aan in een head-to-head finale.


De races zijn kort en snel en elk foutje wordt afgestraft


Net als vorig jaar zijn Sebastian Vettel en Michael Schumacher ook in 2011 bij de ROC

"Eerlijk gezegd beschouw ik mezelf niet als een legende. Daar voel ik me nog te jong en te fit voor", vertelt Jos. "Het is alweer een tijd geleden dat ik actief geracet heb en ik kijk dus uit naar de Race Of Champions. Het is schitterend evenement dat veel spektakel biedt voor autosportfans. Het is sensationeel om voor zoveel toeschouwers te racen. Daar ga ik met veel plezier heen." Denk je het er goed vanaf te kunnen brengen zonder rallyervaring?
Jos: "Ik heb zoiets nog nooit gedaan maar met mijn wagenbeheersing moet dat lukken. Een coureur die elke week racet en in een wedstrijdritme zit, rijdt gemakkelijker op de limiet dan iemand als ik, die tien demorondjes in een jaar gereden heeft. Maar vanzelfsprekend ga ik mijn uiterste best doen om zo ver mogelijk te komen. Het is voor mij bovendien een mooie gelegenheid om te laten zien dat ik het racen absoluut nog niet verleerd ben. Ik hoop er mooie dingen te kunnen laten zien."

Heinz-Harald Frentzen laat weten: "Ik heb er echt zin in om de competitie aan te gaan in de Legends Cup bij de Race Of Champions. Tijdens een eerder ROC Legends evenement in 2009 in Portugal heb ik me erg vermaakt. Nu ik sinds kort weer in Duitsland woon en de race in mijn woonplaats Düsseldorf is, zal het fantastisch zijn om voor de ogen van mijn familie en vrienden mee te rijden. Vanuit mijn huis kan ik de Esprit arena zelfs zien liggen!"

ROC organisator Fredrik Johnsson voegt toe: "De Race Of Champions heeft een lange geschiedenis van legendes die hebben meegedaan sinds het eerste evenement in 1988. Het is dus een geweldige kans om deze speciale competitie op te zetten met een paar lokale Duitse en Nederlandse legendes uit het recente verleden. Het zijn nog steeds topcoureurs en hun wedstrijden gaan zeker een geweldige show bieden voor de ROC fans in het stadion."


Het publiek heeft overzicht over de gehele baan


Een tegen een op het parallelle circuit

De eerste editie van de Race Of Champions dateert van 1988. Oorspronkelijk was het evenement een competitie tussen 's werelds beste rally rijders, maar sindsdien is het uitgegroeid en heden ten dage nemen coureurs uit de hoogste autosport- en zelfs motorsportklassen eraan deel.
De beste individuele coureur in de Race Of Champions ontvangt de titel Champion Of Champions en de daarbij behorende Henri Toivonen Memorial trofee. Daarnaast is er nog een competitie waarin landenteams het tegen elkaar opnemen, de zogenaamde Nations Cup, die dit jaar op zaterdag verreden wordt.

De Race Of Champions is vrijwel altijd in grote sportstadiums gehouden. Na het Stade de France in Parijs verhuisde het evenement in 2007 naar het Wembley Stadium in London. In 2009 was het Beijing National Stadium gastheer en vorig jaar had Duitsland de eer.
Ook in 2011 zal de Esprit arena in Düsseldorf de Race Of Champions verwelkomen. Op 3 en 4 december wordt het indoor voetbalstadion omgetoverd tot een racebaan. Op het speciaal voor de gelegenheid aangelegde parallelle circuit in lusvorm kunnen de coureurs uit de verschillende disciplines hun eigen kunde bewijzen.

Andere coureurs die reeds bevestigd zijn voor de 2011 editie van de Race Of Champions zijn Sebastian Vettel (huidig Formule 1 wereldkampioen), Michael Schumacher (zevenvoudig Formule 1 wereldkampioen), Mattias Ekstrom ( DTM coureur en drievoudig Champion Of Champions), Andy Priaulx (drievoudig World Touring Car kampioen) en Jenson Button (Formule 1 wereldkampioen van 2009).

Voor meer informatie over toegangskaarten (beginnend vanaf €19) verwijzen we naar: www.raceofchampions.com

Niels Hendrix