scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Column Harrold Gunnink: blij van een stickertje

Gepubliceerd op 01 oktober 2011 door Niels Hendrix

Het is niet iedereen gegeven om van zijn hobby zijn werk te maken. Harrold Gunnink is wel zo iemand. Tegenwoordig is hij de eigenaar van de goedlopende shop Airbrush Lijnden, maar dat het ooit zo ver zou komen had hij als kind niet durven dromen.
Onder de indruk van het airbrushwerk van zijn buurjongen werd Harrold geprikkeld om er zelf mee aan de slag te gaan. Vanzelfsprekend kwam dat niet uit de lucht vallen. Als klein jochie op de lagere school stonden er op een bladzijde met zes sommetjes al tien tekeningen. Die creativiteit heeft hij nooit meer losgelaten.

De poging op de detailhandelsschool breek een vruchteloze. Boekhouden was niet zijn ding. Na drie keer te zijn blijven zitten is Harrold dan ook gaan werken in de reclamewereld. Maar ook daar kon hij het tekenen niet laten. De pauzes werden gebruikt om in de kantine collega's op papier te zetten. In 1999 kiest Harrold dan daadwerkelijk voor zijn grote passie, het airbrushen. Hij neemt ontslag bij zijn baas en gaat fulltime voor zichzelf aan de slag.
De techniek, waarbij verf in een spuitje met lucht vanuit een compressor wordt gespoten, ligt hem goed. Harrold vind het zo prachtig dat hij er niet meer mee kan stoppen en heeft er tot op de dag van vandaag zijn inkomen aan te danken.


De welbekende Jos Verstappen helm

De techniek van het airbrushen leent zich voor allerhande voorwerpen, maar waar Harrold zich in gespecialiseerd heeft en bovendien volkomen gek van is, zijn helmen. Zijn werk is inmiddels door velen gedragen. Ook door Jos Verstappen. De oplettende fan heeft wellicht ooit zijn naam op de helm van Jos The Boss zien staan. Daarover heeft Harrold een mooi verhaal.
Klik hier om de column van Harrold Gunnink te lezen of klik in de linkerbalk onder "Columns" op "Blij van een stickertje".

Niels Hendrix