scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Pescarolo wint LMS Estoril

Gepubliceerd op 26 september 2011 door Niels Hendrix

Julien Jousse en Emmanuel Collard hebben de coureurstitel in de Le Mans Series LMP1 klasse gewonnen voor het team van sportscar legende Henri Pescarolo tijdens de enerverende 6 Uur van Estoril. Het Franse duo bleek in Portugal het sterkste in een rechtstreeks duel met de rivalen voor het kampioenschap Andrea Belicchi en Jean-Christophe Boullion, dat bijna de gehele race voortduurde. De twee auto's lagen tot aan de slotfase van de race zelden meer dan een tiental seconden uit elkaar.

Jousse, die een nieuwe set Michelin rubber had tijdens de laatste stint tot aan de vlag, kwam met een voorsprong van slechts twee seconden uit de laatste pitstop. Aanvankelijk lukte het Boullion om met zijn Rebellion Racing Lola-Toyota de Pescarolo onder druk te zetten, maar dat was niet vol te houden op banden die een stint oud waren en na een extra pitstop door een lekke band liep de Rebellion een ronde achterstand op.

Eigenlijk zou de vaste Pescarolo coureur Christophe Tinseau de laatste stint rijden, maar het team koos ervoor om Jousse in de cockpit te laten zitten omdat de strijd zo intens was. Toch was het Rebellion dat het teamkampioenschap opeiste met één punt voorsprong, dankzij de pole positie van Neel Jani op zaterdag. De Zwitser leidde aanvankelijk in de Rebellion, die hij met Nicolas Prost deelde, de race totdat een lange reparatie aan de versnellingsbak het team kansloos voor de overwinning maakte.


De LMS races boden dit seizoen veel spektakel


Pescarolo, de coureurskampioenen van 2011

De winnaar van de LMP2 categorie, de TDS Racing Oreca-Nissan, finishte als derde algemeen. Jody Firth, Mathias Beche en Pierre Thiriet kregen deze positie in handen geworpen toen Dominik Kraihamer in de laatste ronde van de baan ging, toen een remschijf explodeerde van eenzelfde soort auto van het Boutsen Energy team.

De GTE Am klasse zorgde dit weekend voor de meeste actie. Het JMW Ferrari duo Bell en Walker won in een nauw gevecht van de Felbermayr-Proton Porsche met Marc Lieb en Richard Lietz achter het stuur. Het lukte het JMW team om Bell net voor Lietz de baan op te krijgen na de laatste pitstops en de Brit wist de intense druk tijdens de laatste fasen van de race te weerstaan om de klasse overwinning met 0.183s verschil voor zich op te eisen.

Klik hier voor de uitslag van de 6 Uur van Estoril

Niels Hendrix