Jos en Max Verstappen in Formule 1 GP op Zandvoort

Gepubliceerd op 24 september 2011 door Niels Hendrix

Op woensdag 5 oktober staat er op Circuit Park Zandvoort een Formule 1 evenement op stapel, waar onder andere Jos en Max Verstappen in een geavanceerde F1-simulator een Grand Prix gaan rijden. De Telegraaf/Telesport organiseert dan samen met gamefabrikant Codemasters een race van ongeveer een uur via de nieuwste F1-racegame F1 2011.
Behalve uit de coureurs Jos, Max en Tom Coronel, bestaat het deelnemersveld van in totaal zestien rijders verder uit tal van prominenten, zoals Rintje Ritsma, Nicolien Sauerbreij, Dennis van der Geest, Remy Bonjasky, Ben Saunders, Peggy Vrijens en Spike (Di-rect).

Drie van de zestien stoeltjes worden exclusief vrijgehouden voor bezoekers van Telesport.nl, die kunnen meedoen aan de Telesport-prijsvraag. De winnaars mogen niet alleen proberen om in de Grand Prix de Verstappens en Coronel af te troeven, maar krijgen daarnaast ook een horloge van TW Steel en een 42" Cinema 3D TV van LG. De winnaar van de race mag bovendien een Playseat F1, een exacte replica van de cabine van een Formule 1 racewagen, mee naar huis nemen.

Voor deelname aan de prijsvraag, klik hier.


Bij de presentatie van F1 2009 was Jos kansloos tegenover Max tijdens drie ronden Sepang

Of Jos zijn jarenlange race-ervaring in de Formule 1 veel voordeel gaat bieden ten opzichte van de generatie die opgegroeid is met gamecomputers valt nog te bezien.
"Ik ben nog niet begonnen met oefenen", laat Jos ons weten. "Maar ik heb nog even de tijd. Het spel ziet er heel mooi uit, erg realistisch, dat heb ik wel al gezien." Op de vraag wie Jos denkt dat er gaat winnen, is hij kort: "Max!" Zit een revanche voor de verloren wedstrijd in 2009 tegen Max er dan niet in? "Dat gaat me toch niet lukken", is het nuchtere antwoord van Jos. "Waarschijnlijk maak ik geen schijn van kans tegen Max."
Max heeft zijn eerste meters op F1 2011 inmiddels wel gereden en zat binnen een paar minuten op een rondje in de 1:41 minuten op Spa-Francorchamps. Dan weet Jos waar hij zich op moet richten op 5 oktober.

Niels Hendrix