Nu of nooit voor Van der Garde

Gepubliceerd op 06 september 2011 door Niels Hendrix

Giedo van der Garde lonkt al enkele jaren naar de Formule 1, maar tot meer dan een paar keer testen heeft dat tot op heden nog niet geleid voor de GP2-coureur. De Nederlander is voor een stoeltje voor komend jaar in gesprek met meerdere teams en is duidelijk over zijn ambities: "Het is nu of nooit".
Van der Garde had dit jaar als doel voor ogen om kampioen te worden in zijn derde GP2-seizoen. Maar helaas ging Romain Grosjean er met de titel vandoor en heeft Van der Garde nog geen race gewonnen. In gesprek met GPUpdate.net laat Van der Garde weten: "Maar de Formule 1-teams zien ook wel dat ik er twee of drie had moeten pakken. We hebben aardig wat tegenslag gehad."

Ondanks het gemis van zeges staat de 26-jarige Van der Garde wel tweede in het kampioenschap. Ook dat wordt opgemerkt.
"Ik ben veel volwassener geworden, dat hoor ik eigenlijk van iedereen. Professioneler, meer toegewijd. Ik ben niet voor niets naar Valencia verhuisd, daar waar mijn team Addax zit. Dat verhuizen was niet makkelijk. Je laat familie, vrienden en je vriendin achter in Nederland. Maar het was wel de juiste keuze."

Met welke Formule 1 teams Van der Garde in gesprek is, wil hij niet loslaten. "Ik kan helaas niet zeggen met wie ik in gesprek ben. Ik zou het graag vertellen, maar dat kan niet. Dat is zo afgesproken. Ik ben in ieder geval op zoek naar een team dat voor mij de juiste omgeving kan bieden. Een omgeving waar ik het juiste gevoel bij heb, waar ik veel kan leren. Maar de Formule 1 is het enige doel. Niks anders. Ik ga niet nog een jaar GP2 rijden, dat heeft geen zin. Er is geen plan B, ik heb niet bedacht wat ik ga doen als het niet lukt. Ik wil in het komende weekend in Monza het GP2-seizoen goed afsluiten en me dan volledig richten op een Formule 1-stoeltje. De top-drie in de GP2 stroomt in de laatste paar jaar altijd door naar de Fomule 1 en dat is een goed teken. We zien het positief in."

Niels Hendrix