Column Sophie Kumpen: Hopelijk nooit meer zo bang

Gepubliceerd op 01 september 2011 door Niels Hendrix

Afgelopen weekend tijdens de Grand Prix van België liepen Jos en Max Verstappen door de paddock op Spa-Francorchamps. De baan is niet alleen het lievelingscircuit van Verstappen senior maar is ook de plaats waar hij zijn wellicht heftigste crash uit zijn autosportcarrière meemaakte.
Het is zondag 25 augustus 1996 als Jos ongenadig hard de vangrail en banden invliegt op het moment dat hij met zo'n 240 km/uur in zijn Footwork door Stavelot racet en er een wiel afbreekt.

Van deze horrorcrash van exact 15 jaar geleden zijn nooit duidelijke beelden van de impact zelf opgedoken. Zelfs op Youtube zijn alleen beelden van de gevolgen te zien. Jos kan er ook niet meer over vertellen dan hetgeen hij achteraf gezien en gehoord heeft, want van het moment zelf kan hij zich niets herinneren.
We hebben echter Sophie Kumpen bereid gevonden om met ons terug te gaan in de tijd en ons van dichtbij mee te laten beleven, wat ze als toenmalige echtgenote van Jos dat weekend in 1996 heeft doorstaan.


Sophie bij Jos in de Minardi F1x2 tweezitter in 2003

Tegenwoordig zijn Sophie en Jos ieder hun eigen weg gegaan, maar is er natuurlijk nog zo goed mogelijk contact, want samen wordt nog wel de zorg voor de kinderen Max en Victoria gedeeld. Behalve terugblikken op het verleden, kijkt Sophie dan ook naar voren. Maar daarbij hoopt ze vurig dat niet alles uit de geschiedenis zich zal herhalen.
Klik hier om de column van Sophie Kumpen te lezen of klik in de linkerbalk onder "Columns" op "Hopelijk nooit meer zo bang".

Niels Hendrix