scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

De 24 Uur van Le Mans start in 2012 op 16 juni

Gepubliceerd op 29 augustus 2011 door Niels Hendrix

De traditionele startvlag van de 80e editie van de 24 Uur van Le Mans zal op zaterdag 16 juni 2012 om 15.00 uur gezwaaid worden. Daarmee valt de befaamde 24-uursrace volgend jaar een week later dan in 2011 vanwege uiteenlopende redenen, waaronder kalenders van sportevenementen en politieke agenda's.

Voor de race van start gaat, is er nog een testdag op Circuit de la Sarthe. Na een onderbreking van twee jaar werd deze testdag in 2011 weer in ere hersteld. In 2012 zal de testdag op zondag 3 juni zijn, twee weken voor de race. Zo kunnen teams hun motorhomes en hospitality verblijven op het circuit opbouwen en daar laten staan tot het evenement van start gaat.


In 2011 hanteerde Jean Todt de startvlag voor de 24 Uur van Le Mans

Vincent Beaumesnil, sportief directeur van Automobile Club de l'Ouest: "Vanwege de introductie van de nieuwe reglementen, waardoor fabrikanten in de LMP1 en LMP2 nieuwe auto's moesten ontwerpen, was de testdag in 2011 op 24 april. Het was essentieel voor hen om hun prototypes ruim voor de race te testen op het 24-uurscircuit. In overleg met de deelnemers is er besloten om wederom een testdag te organiseren vanwege de technische en sportieve noodzaak. Maar door dit kort voor het evenement plaats te laten vinden, reduceren we de kosten voor de teams en de organisatie."

De volledige kalender van het FIA World Endurance Championship 2012 wordt op een later tijdstip bekend gemaakt.

Niels Hendrix