scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Victoria Verstappen verkent haar talent op een kart

Gepubliceerd op 17 augustus 2011 door Niels Hendrix

Victoria draagt niet alleen dezelfde achternaam als Jos Verstappen, maar heeft ook hetzelfde genenpakket als broer Max meegekregen van vader Jos en moeder Sophie Kumpen. Max maakt daarmee inmiddels furore in de internationale karttop en Victoria wil haar racetalent nu ook gaan ontdekken.
Vanzelfsprekend heeft de 11-jarige Victoria al vaker op een kart gezeten. Maar tot een eigen kart gereed voor wedstrijdniveau kwam het nog niet. Het bloed kruipt echter waar het niet gaan kan en op aandringen van Victoria zelf heeft Jos een kart voor zijn dochter geprepareerd.


Victoria Verstappen op Karting Genk


Zo vader, zo zoon, zo dochter?

Vandaag reed Victoria onder toeziend oog van Jos en Max haar eerste meters met het nieuwe materiaal. En dat ging niet onverdienstelijk. "Jos vond dat ik het super deed", laat Victoria vanaf de kartbaan in Genk weten. "Hij stond enthousiast naast de baan aanwijzingen te geven hoe ik de bochten moest nemen en dat ik harder moest gaan. Ook van Max kreeg ik bruikbare tips."
Hoe beviel het karten? "Nou, ik vond het hartstikke leuk, maar ook wel zwaar de laatste ronden. Ik heb er wel ongeveer 60 gereden. Maar ik wil het vaker gaan doen en wie weet ook wedstrijden gaan rijden."
Jos vult aan: "Ik ben trots op mijn dochter. Zeer netjes wat ze heeft laten zien. Ze deed het zeker niet verkeerd voor een eerste keer!"

Niels Hendrix