scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Vandaag is bekend geworden dat Stewart Grand Prix voor volgend...

Gepubliceerd op 07 september 1998 door Dennis Visser

Vandaag is bekend geworden dat Stewart Grand Prix voor volgend jaar gebruik zal gaan maken van de diensten van Johnny Herbert. Johnny wordt daar waarschijnlijk de teamgenoot van Rubens Barrichello. Met deze beslissing ziet Stewart voorlopig af van het verder inzetten van Jos Verstappen voor het seizoen 1999.

De onderhandelingen met Barrichello zijn echter nog gaande en het is daarom niet zeker dat hij bij het Stewart team blijft. Huub Rothengatter, de manager van Jos in een eerste reactie: "Dit is natuurlijk jammer en een gemiste kans. Het is voor Stewart en Jos belangrijk om continuïteit te creëren en de auto voor volgend jaar goed te ontwikkelen. De kans om gezamenlijk in het team aan de technische ontwikkeling van de auto te werken is er nu niet, naar het zich laat aanzien. Wij hebben desondanks het besluit vandaag, een goede werkrelatie met het team en dat zal de rest van het seizoen zo blijven" aldus Huub Rothengatter.

Jos Verstappen: "hoewel de kans klein is dat ik bij Stewart blijf zal ik, zoals altijd, mijn uiterste best doen om in de laatste drie wedstrijden van dit seizoen te laten zien wat ik waard ben. In de Formule 1 gaat het uiteindelijk om het maken van de snelste ronden en ik weet dat ik dat kan. De mogelijkheden bij andere teams houd ik nu scherp in de gaten. Ik weet dat ik bij alle teams een goede reputatie heb", aldus Nederlands enige Formule 1-rijder.