Ferrari heeft vandaag de nieuwe F310B Formula 1 Grand Prix...

Gepubliceerd op 07 januari 1997 door

Ferrari heeft vandaag de nieuwe F310B Formula 1 Grand Prix auto onthuld. Hoofdontwerper John Barnard vertelde dat veel van de F310 auto van vorig jaar was overgenomen in de nieuwe auto om betrouwbaarheid te garanderen. Barnard nam in de nieuwe auto de achterconstructie, de ophanging en de transversale titanium versnellingsbak met zeven versnellingen, waarvan de problemen nu zijn opgelost, over van de auto van vorig jaar. Testen zal morgen beginnen op Ferrai's eigen test circuit op Fiorano. Daarna reist men af naar Jerez in Spanje om drie testsessies te houden in januari en februari. De 046/2 motor, ook een doorontwikkeling van de motor van vorig jaar, zal ook vanaf woensdag worden getest.

Het testen wordt gedaan door Schumacher en Irvine. Voormalig testrijder Nicola Larini, nu bij Sauber, zal worden vervangen maar de aankondiging hiervoor zal nog even op zich laten wachten aldus technicsch directeur Jean Todt. Ross Brawn vertoonde zich ook voor het eerst aan het publiek in zijn nieuwe rol als technisch coordinator. Lees alles over de nieuwe Ferrari op hun eigen website.

Huub Rothengatter, de manager van Jos, heeft ook meegedaan aan de Elfstedentocht. Zijn enige probleem is dat hij schaatsen wel heel erg leuk vindt maar dat hij het niet kan zodat hij de 100 kilometer tot Bolsward, waarvan 30 kilometer tegen de wind in, klunend heeft afgelegd alvorens in Bolsward af te haken.