scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Ferrari heeft een verklaring uitgebracht over de botsing tussen Michael...

Gepubliceerd op 02 september 1998 door

Ferrari heeft een verklaring uitgebracht over de botsing tussen Michael Schumacher en David Coulthard tijdens de Belgische Grand Prix van afgelopen weekend: "Na een aantal verontrustende interpretaties van het gevaarlijke ongeluk met David Coulthard's McLaren, dat leidde tot de uitschakeling van Michael Schumacher's Ferrari tijdens de Belgische Grand Prix, heeft Ferrari opnieuw al het ter beschikking staande film en fotomateriaal bestudeerd en dit toont ontegenzeggelijk aan dat:

1) Bijna een ronde lang heeft Coulthard de blauwe vlaggen genegeerd en gaf Schumacher geen kans om te passeren volgens de regels ook al had hij meerdere mogelijkheden om dit te doen.

2) Op verschillende momenten ging Michael Schumacher van zijn lijn af om Coulthard te laten zien dat hij er was, voordat hij de juiste ruimte open liet tussen hen in, zoals voormalig Formule 1 coureur Ivan Capelli vertelde in zijn live race verslag op (Italiaans televisie station) RAI.

3) Coulthard's plotselinge vaart minderen op de race lijn was te vroeg en onverwacht. Door het slechte zicht was een botsing daardoor onvermijdelijk, ondanks Schumacher's pogingen om deze te vermijden.

Ferrari sluit af met: "Ferrari zal verder geen commentaar geven over het gebeuren en beschouwt het incident als gesloten. We kijken nu vooruit naar een klimaat van nette en correcte sportieve rivaliteit."