scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Peugeot domineert 6 Uur Imola

Gepubliceerd op 03 juli 2011 door Niels Hendrix

Sebastien Bourdais en Anthony Davidson hebben in de 6 Uur van Imola de overwinning opgeëist op een dag waarop Peugeot de boventoon voerde ten opzicht van aartsrivaal Audi. De Peugeot 908 turbosdiesels finishten in de brandende zon (30 graden) in een een-tweetje met een ronde voorsprong op het tweetal Audi R18 TDI's tijdens de vierde ronde van de Intercontinental Le Mans Cup (ILMC) op het Italiaanse circuit.

Bourdais (Peugeot #7) leidde gedurende de eerste twee stints totdat een verputste pitstop Stephane Sarrazin, die met Frank Montagny de zuster Peugeot #8 deelde, de kans gaf om voorbij te komen. Davidson reed een achterstand van tien seconden op Sarrazin dicht en na de daarop volgende serie pitstops reed hij op kop. Aangezien de Audi's op dat moment achterop raakten, besloot Peugeot om haar coureurs niet tegen elkaar te laten racen.

De winnende Peugeot leek de race in het laatste uur te verspelen, toen Bourdais in aanraking kwam met een langzamere deelnemer en een lekke band opliep. Acht ronden later had Montagny een vergelijkbaar probleem doordat hij naast de racelijn kwam. Daardoor keerde Bourdais weer terug als leider van de race en werd hij na 220 ronden als eerste afgevlagd.

De vliegende start van bovenaf gezien

Peugeot wist Audi op een ronde achterstand te zetten. Pijnlijk!

Davidson: "Dit was een geweldige race om te winnen. Om met Peugeot de eerste en tweede plaatsen te pakken is ongelooflijk. We hadden niet verwacht zo dominant te zijn. Pole positie en de race winnen, grandioos!"
De Audi R18 leek in het begin van de race het gevecht aan te kunnen gaan. Maar een combinatie van remproblemen – veroorzaakt door rotzooi voor de luchthappers – en de superieure rechtelijnsnelheid van de Peugeots, waardoor inhalen van achterblijvers veel makkelijker is, betekende dat de Duitse auto's buiten bereik raakten in het tweede en derde uur van de zes-uursrace en derde en vierde werden. Rebellion Racing pakte met benzine aangedreven Lola B10/60 Coupe – Toyota's de vijfde en zesde plaatsen.

In de klasse LMP2 ging de eer naar de Le Mans winnaar Greaves Motorsport met haar Zytek bestuurd door Tom Kimber-Smith, Olivier Lombard en Karim Ojjeh. De Nissan-aangedreven auto was niet de snelste in haar klasse, maar haar voornaamste rivalen hadden allemaal met technische problemen te maken.
In de GTE leek BMW op weg naar de winst, totdat de auto bestuurd door Jorg Muller en Augusto Farfus Jr. een stop-and-go penalty van een minuut kreeg in het laatste uur van de race. Het AF Corse Ferrari team finishte finishte uiteindelijk als eerste en tweede, waarbij Toni Vilander en Jaime Melo voor teamgenoten Gianmaria Bruni en Giancarlo Fisichella finishten.