scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Column René de Boer: Goed nieuws uit Stuttgart

Gepubliceerd op 01 juli 2011 door Niels Hendrix

Je zult hem waarschijnlijk niet herkennen en ook zijn naam is bij weinigen bekend. Of je moet je met enige regelmaat achter de schermen in autosportland begeven, want in dat geval ben je geheid zijn gezicht al eens tegengekomen.
Vaak zonder vermelding, soms in de voetnoot, in de colofon of onderaan een artikel. Want dat je als autosportfan ongetwijfeld regelmatig een stuk tekst van René de Boer onder ogen gehad hebt, is een zekerheidje.

De freelance-autosportjournalist is al zo'n 20 jaar actief voor tal van media in binnen- en vooral buitenland. Binnen onze eigen landsgrenzen is dat onder andere voor De Telegraaf en Autosport.nl. Daarbuiten werkt René voor DTM en het Britse magazine Autosport. Woonachtig in Duitsland spreekt hij net zo vloeiend de taal van onze oosterburen als het Nederlands. Maar hij schakelt ook razenvlug over naar Engels of Frans. Wanneer je hem in een perscentrum aan het werk ziet, is duidelijk dat het woord multitasken op hem slaat.


René de Boer bij de Dunlopbrug tijdens de 24 Uur van Le Mans 2011

In zijn rol als journalist heeft René menig woordje gewisseld met Jos. Zeker in het jaar 2008, toen René perschef was bij Van Merksteijn Motorsport, de toenmalige werkgever van Jos. Een groot Porsche liefhebber was René al voor het project met de Porsche RS Spyder. Dat Porsche donderdag bekend maakte een LMP1 auto te gaan bouwen - terwijl de toezegging een column te schrijven voor de Verstappen Info Page al weken geleden gedaan was - lijkt dan ook bijna té toevallig. Of komt het Porsche/Le Mans/Verstappen cirkeltje toch weer rond in de toekomst?
Klik hier om de column te lezen of klik in de linkerbalk onder "Columns" op "Goed nieuws uit Stuttgart".

Niels Hendrix