vrijdag en zaterdag al over berichtten - lijdzaam toezien hoe zijn concurrenten de punten verdeelden. Toch blijkt Max na het opmaken van de stand nog 29 punten voor te staan op Dennis Olsen. De beslissing in het kampioenschap gaat dus in het laatste weekend van juli in het Spaanse Zuera vallen.

Gedurende het weekend in Muro Leccese bleek Max niet het enige slachtoffer, dat vroegtijdig met een blessure huiswaarts kon. Zo liep KF3-coureur Constantino Peroni een scheurtje in een rib op en waren er meerdere rijders met blauwe plekken of blaren op hun handen, ondanks de handschoenen die gedragen worden.
De oorzaak is terug te voeren op het extreem warme weer (van ruim 35 graden) van de afgelopen dagen "> Max aan de leiding in WSK Euro Series ondanks niet racen - news.verstappen.com

scroll
Scroll naar benedenvoor het laatste nieuws

Max aan de leiding in WSK Euro Series ondanks niet racen

Gepubliceerd op 26 juni 2011 door Niels Hendrix

Bij de finales van de derde ronde van de WSK Euro Series, die deze zondag op het programma stonden, ontbrak Max Verstappen aan de start. Die moest namelijk thuis - als gevolg van zijn ribblessure waar we vrijdag en zaterdag al over berichtten - lijdzaam toezien hoe zijn concurrenten de punten verdeelden. Toch blijkt Max na het opmaken van de stand nog 29 punten voor te staan op Dennis Olsen. De beslissing in het kampioenschap gaat dus in het laatste weekend van juli in het Spaanse Zuera vallen.

Gedurende het weekend in Muro Leccese bleek Max niet het enige slachtoffer, dat vroegtijdig met een blessure huiswaarts kon. Zo liep KF3-coureur Constantino Peroni een scheurtje in een rib op en waren er meerdere rijders met blauwe plekken of blaren op hun handen, ondanks de handschoenen die gedragen worden.
De oorzaak is terug te voeren op het extreem warme weer (van ruim 35 graden) van de afgelopen dagen in het plaatsje in de hak van de Italiaanse laars. Dat gecombineerd met de nieuwe laag asfalt op circuit La Conca zorgde ervoor dat er bijzonder veel rubber op de baan achter bleef. De grip die daardoor ontstond, was dermate hoog dat problemen onvermijdelijk waren.


Coureurs klagen snel over een gebrek aan grip, maar teveel grip kan ook problemen opleveren


Met name in de klasse KF2 werden de banden finaal aan gort gereden door de extreme omstandigheden

Tijdens de opwarmronde voor aanvang van de KF3 finale werd polesitter George Russell slachtoffer van de situatie, toen hij van de baan vloog omdat hij over een berg opgehoopt rubber stuurde. De Engelsman wist zich uiteindelijk nog wel in de punten te rijden, maar het waren zijn concurrenten Dennis Olsen, Lance Stroll en Esteban Ocon die er met het podium vandoor gingen.
Voor de geblesseerde Max betekent dit dat zijn voorsprong van 74 punten gereduceerd is tot 29 punten. De vierde en laatste ronde van de WSK Euro Series, van 29 tot 31 juli in Zuera (Spanje), kan de CRG-coureur hopelijk weer helemaal fit aantreden om zijn KF3 titel te verdedigen.

Uitslagen (zondag) van de 3e ronde van de WSK Euro Series 2011 (klasse KF3):
Uitslag van de kwalificatie serie (C-F)
Totaaluitslag van de kwalificatie series
Uitslag van de prefinale
Uitslag van de finale
Stand WSK Euro Series 2011 KF3

Niels Hendrix