Max geblesseerd naar huis

Gepubliceerd op 25 juni 2011 door Niels Hendrix

Vol goede moed togen Max en Jos Verstappen naar Muro Leccese, dat in de hak van de laars van Italië ligt. Gezien de riante voorsprong van Max in de WSK Euro Series zou het karttalent daar namelijk – in de derde van het vier ronden tellende kampioenschap – de titel al veilig kunnen stellen. Door een vervelende blessure is dat plaatje echter in duigen gevallen en is het weekend voorbij voor het goed en wel begonnen is. Max is namelijk vroegtijdig met een pijnlijke rug huiswaarts gekeerd.

Veel heeft Max niet gereden op La Conca, want al op de eerste dag van de vrije trainingen (woensdag) ging het in de derde training mis. Tijdens een normale run verschoot er zomaar een rib. Maar ook nadat deze weer op zijn plaats zat, bleef de pijn, waardoor Max op donderdag zelfs helemaal niet in actie kwam. Na een behandeling door een ingevlogen fysiotherapeut werd op vrijdag de pijn verbeten. Maar na een ronde of vier werd de pijn telkens te hevig voor Max.

Het gehoopte wonder voor zaterdag bleef uit. Dat werd in de warming-up al duidelijk waar Max na vijf rondjes zijn kart aan de kant zette. Rijden was simpelweg te pijnlijk. Aan de kwalificatie series werd dan ook niet meer meegedaan en dat betekent dat het weekend van Max voortijdig beëindigd is. Een flinke deceptie voor de Verstappens.


Teveel pijn door de rib-/rugblessure houdt Max aan de kant

Terneergeslagen licht Jos de beslissing toe: "Het gaat gewoon niet. We zijn gestopt. We zijn alles in aan het pakken en rijden dan naar huis. Het is er niet beter op geworden ten opzichte van vrijdag. Max heeft eerder meer pijn in zijn rug gekregen." De teleurstelling is begrijpelijk groot. "Dit is flink balen. Zeker als je naar La Conca gaat met het idee om het kampioenschap binnen te halen. Hier balen Max en ik beiden behoorlijk van. Dit is een grote teleurstelling, maar het is nu eenmaal niet anders."

Het eerstvolgende kartweekend van Max is over vier weken. Dan rijdt hij in Zuera (Spanje) het CIK-FIA European Championship. Een week later is – eveneens in de Spaanse plaats – de laatste ronde van de WSK Euro Series.
Jos blijft echter niet afwachten: "Ik ga met Max naar het ziekenhuis om foto's te laten maken en naar een sportarts om dit zo snel mogelijk onder de knie te krijgen. Hopelijk komt het vlug weer goed met Max." Dat hopen wij van de Verstappen Info Page ook en we wensen Max dan ook veel beterschap!

Ondanks dat Max zaterdag niet meer gereden heeft, vermelden we voor de volledigheid toch maar de uitslagen.
Uitslagen (zaterdag) van de 3e ronde van de WSK Euro Series 2011 (klasse KF3):
Uitslag van de kwalificatie serie (A-C)
Uitslag van de kwalificatie serie (C-E)
Uitslag van de kwalificatie serie (B-C)

Niels Hendrix